HoofdnieuwsRegionaal

Feestelijke heropening gerenoveerd speelterrein Twijzelerheide

TWIJZELERHEIDE – Op woensdag 5 september vond de feestelijke heropening plaats van het speelterrein aan De Elzen in Twijzelerheide. Wethouder Marten van der Veen heeft om 13.30 uur het speelterrein officieel heropend.

Plaatselijk Belang Twijzelerheide heeft een bedrag van € 4.400 bijgedragen aan de renovatie. Gerrit Kooistra overhandigde namens Plaatselijk Belang een cheque met dit bedrag aan wethouder Van der Veen. De groepen 1 t/m 8 en de peuters van de twee basisscholen in het dorp, CBS Reinbôge en OBS ‘t Twaspan, mochten bij de opening aanwezig zijn. Voor hen was er een ballonnenwedstrijd met mooie prijzen georganiseerd.

 

De speeltoestellen op het speelterrein aan De Elzen waren eigendom van Plaatselijk Belang Twijzelerheide maar in beheer bij de gemeente. In het voorjaar werd na inspectie door de gemeente vastgesteld dat het speelterrein toe was aan een opknapbeurt. De oude toestellen voldeden niet meer aan de hoge veiligheidseisen van tegenwoordig. Voor elk speeltoestel is een gelijkwaardig toestel herplaatst. De schommels en de trampoline waren goed en zijn hergebruikt in het speelterrein. Om een veilige, onderhoudsarme ondergrond te creëren, zijn de houtsnippers vervangen door rubberen tegels.

Foto’s: Binne-Louw Katsma

 

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button