HoofdnieuwsRegionaal

Feestelijke opening behandelkamer oncologie De Sionsberg

DOKKUM – Esther Visser-van der Zanden uit Ballum heeft woensdag 6 maart de behandelkamer oncologie van ziekenhuis De Sionsberg in Dokkum feestelijk heropend. Mede door haar inspanningen kon deze kamer opgeknapt en opgefrist worden.

Enige jaren geleden werd bij Esther borstkanker geconstateerd, waarna behandeling volgde. Ze bracht vele uren door in de behandelkamer. De behandeling door de medisch specialisten en de verpleegkundigen was geweldig, maar de behandelkamer vond ze ongezellig wit en kaal. Dat bracht haar op het idee om de kamer op te laten knappen. Met sponsorgeld dat ze binnen haalde door het wandelen van Rondje Ameland in juni 2012 is dat nu mogelijk gemaakt.

In de kamer is een nieuwe keuken geplaatst, beschikbaar gesteld door Wouter van der Heide keukens uit Dokkum. Binnen deze familie was ook iemand die voor een chemobehandeling talloze uren in deze kamer heeft doorgebracht. Door het schenken van de keuken willen ze het ziekenhuis graag een hart onder de riem steken: “Het is belangrijk dat De Sionsberg blijft bestaan!”, aldus Betty van der Heide.

Het verven van de bijbehorende muur en het plaatsen van de keuken is belangeloos gerealiseerd door Pieter van der Ploeg namens Dijkstra-Draisma, Jan Wolters Schilders en Glaszettersbedrijf, Veenwouden/Kollum, Tjisse Noordhuis namens Pasana, Van der Ploeg Projectstoffering, Surhuisterveen en Joeke Osinga. Gert Voogd, teamleider van de betreffende afdeling, is erg blij met het resultaat: “Het geeft een goed gevoel dat veel mensen De Sionsberg een warm hart toedragen. Dat blijkt maar weer uit dit fantastische resultaat!”

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button