Buiten regioHoofdnieuwsRegionaalSport

Feestelijke opening doorgang jeugdhonk en gymzaal Augustinusga

BUITENPOST – Wethouder Marten van der Veen van Achtkarspelen opende vrijdag 8 november de doorgang tussen het jeugdhonk en gymzaal De Trime in Augustinusga. Met deze afsluitende doorgang is een betere verbinding gerealiseerd tussen het jeugdhonk en de gymzaal.

Opwaardering voor Set ‘m op

Onlangs heeft de gymnastiekvereniging Set ‘m op een totale opwaardering gekregen. Zo sponsorde de SPAVO een nieuwe plankoline en de gemeente een verrijdbare evenwichtsbalk, nieuwe matten en de doorgang tussen het jeugdhonk en gymzaal. Tijdens de opening lieten leden van de vereniging diverse demonstraties zien op de nieuwe materialen. Wethouder Marten van der Veen is enthousiast: “Gymnastykferiening Set ‘m op is in lytse feriening mar docht it tige goed, sels op nasjonaal nivo. Dizze opwurdearring is in moaie ûntwikkeling mei minimale finansjele middels”, aldus wethouder Van der Veen.

De besturen van het jeugdhonk en de gymnastiekvereniging willen de samenwerking en toegankelijkheid van activiteiten vergroten. Het multifunctionele jeugdhonk wordt steeds meer gebruikt door o.a. de toneelvereniging, Stichting Kultureel Werk, Lab Noord voor het wekelijks bloedprikken en de gymnastiekvereniging Set ‘m op.

Augustinusga Sportdorp

Naast de samenwerking tussen het jeugdhonk en de gymnastiekvereniging hebben ook de besturen van de voetbalvereniging ASC ’75, tennisvereniging ASC en gymnastiekvereniging Set ‘m op de handen ineen geslagen. De besturen hebben de ambitie om Sportdorp te worden. De sportverenigingen willen samen met andere lokale partijen uit het dorp zoveel mogelijk inwoners vanuit hun eigen behoefte meer en vaker laten sporten. Daarnaast moet het bloeiende verenigingsleven in Augustinusga behouden blijven, want dat is de kracht van het dorp. Het plan staat nog in de kinderschoenen maar wethouder Van der Veen is zeer enthousiast: Dit is in prachtich inisjatyf, dit is de krêft fan de mienskip. Stiensgea is hjir mei in foarbyld foar alle doarpen wêr ‘t de leefberens  ûnder druk stiet.

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button