HoofdnieuwsRegionaalSport

Feestelijke opening nieuw kunstgrasveld kv Flamingo’s

BUITENPOST – Afgelopen zaterdag is het nieuwe kunstgrasveld van de Buitenposter korfbalclub op feestelijke wijze geopend. Door het organiseren van activiteiten voor de jeugd, oefenwedstrijden tegen buurvereniging DTS uit Surhuizum, ‘s avonds een playbackshow voor de jeugdleden en daarna een coverband voor de oudere “jeugd”, is het een groot feest geworden. Om 14.15 heeft wethouder de heer Marten van der Veen samen met het oudste lid Schelte van der Lijn en het jongste spelende lid Ulbe Stellema het kunstgrasveld officieel geopend.

Een aantal jaren geleden is samen met vv Buitenpost een kunstgrascommissie opgestart om de mogelijkheden van een kunstgrasveld te onderzoeken. Samen met de gemeente zijn door de tijd heen diverse opties de revue gepasseerd, maar uiteindelijk hebben zowel vv Buitenpost als kv Flamingo’s een eigen kunstgrasveld gekregen. Flamingo’s maakt nu volop gebruik van het veld, maar als de korfballers in de zaal trainen en spelen, maakt vv Buitenpost er naar volle tevredenheid gebruik van.

Het realiseren van het kunstgrasveld heeft de nodige inspanningen gekost en een feestelijke opening was daarom ook op z’n plaats. Om 12.00 zijn alle jeugdleden op een teamfoto gekomen. Verder  werden ze geschminkt, konden ze spandoeken maken, een broodje knakworst eten en ondertussen was er ook nog een strafworpencompetitie. Om 14.15 werd het veld officieel in gebruik genomen. Senioren 1 en junioren 1 speelden vervolgens tegen DTS de eerste wedstrijd op het kunstgrasveld. Daarna was het 2de en een combinatie van het 3de/midweek aan de beurt. Met positieve reacties kwamen de spelers van het rubber ingestrooid kunstgrasveld.

De dag werd afgesloten met een heerlijk Chinees buffet en als spetterend slot konden de jeugdleden tijdens de playbackshow hun kunsten tonen. Voor de ouderen was er volgens nog een band geregeld om het feest af te sluiten. Al met al een zeer geslaagde echte ‘Flamingo’s’ dag!

 

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button