Buiten regioHoofdnieuwsRegionaal

Feestelijke opening scouting gebouw De Brimzen

BUITENPOST – Zaterdagmiddag is het nieuwe scouting gebouw van Scouting De Brimzen in Buitenpost feestelijk geopend door de wethouder van Achtkarspelen  Klaas Antuma. Dit gebeurde door met een  bijl een touw kapot te hakken zodat er een dekzeil, wat voor de toegangsdeur hing, te laten zakken. Hierna werden er tal van activiteiten georganiseerd voor de scouts, leiding, ouders en genodigden.

Deze dag viel bovendien samen met de jaarlijkse viering van Sint Joris, held en patroon van Scouting en waarbij de oprichter van scouting Lord Baden Powel wordt herdacht. De dag wordt dan ook toepasselijk afgesloten met het traditionele Sint Joris kampvuur met verhalen, marshmallows en chocomel.

Zomer 2012 werd het gebouw voor een groot deel door brand verwoest. Extra wrang, aangezien het gebouw na jarenlange renovatie bijna klaar was. En zoals gebruikelijk werd alle werk hiervoor verricht door vrijwilligers van de eigen scoutinggroep. Hoewel het gebouw aanvankelijk total loss werd verklaard, is het toch weer opgebouwd. Het deel dat compleet verwoest was, is afgebroken en hiervoor in de plaats is een nieuwe unit geplaatst. Al met al heeft de verbouw ruim een half jaar in beslag genomen. Het grove werk is door een aannemer uitgevoerd, de afwerking wederom door vrijwilligers. Door tijdelijke huisvesting elders konden de wekelijkse opkomsten gedurende de verbouw gewoon doorgaan. Het resultaat mag er zijn. Op punten is het clubhuis zelfs verbeterd, bijvoorbeeld door het aanbrengen van lichtkoepels op het dak, reeds lange tijd een wens.

Natuurlijk wilde Scouting De Brimzen een en ander niet onopgemerkt voorbij laten gaan.

 

 

 

Foto’s   Fokke Jongsma

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button