Buiten regioHoofdnieuwsRegionaal

Feestelijke opening van het centrum De Westereen

DAMWÂLD – Om de herstructurering van het centrum De Westereen te vieren werd er op woensdagmiddag een feestelijke opening georganiseerd. Deze middag vol festiviteiten is geopend door wethouders Roelof Bos en Emke Peterson. Om te beginnen is er iets verteld over de manier waarop dit vernieuwde winkelcentrum tot stand is gekomen. Vervolgens lieten honderden basisschoolleerlingen op het teken van de wethouders heliumballonnen los.

Na de opening waren er de gehele middag verschillende feestelijke activiteiten te beleven. Zo waren er meerdere springkussens aanwezig en konden de kinderen geschminkt worden.  Ook de brandweer was aanwezig om speciaal voor alle kinderen een spectaculair waterspektakel verzorgen. Hierbij konden de kinderen zelf kort ervaren hoe het is om brandweer te zijn.

De herstructurering van het centrum van De Westereen  is begin dit jaar gereed gekomen. Het centrumplan werd uitgewerkt aan de hand van een duidelijke ambitie: het realiseren van een compleet, compact en aantrekkelijk winkelplein met goede parkeervoorzieningen. Om dit te realiseren is onder andere in 2012 de nieuwbouw van het pand van bakkerij Heslinga voltooid. Ook is de Noarder Stasjonsstrjitte heringericht zodat vrachtwagens de Coop beter kunnen bereiken. Daarnaast werd het parkeerterrein volledig herontwikkeld met meer parkeerplaatsen en meer groen, waardoor het plein aantrekkelijker is gemaakt.

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button