Buiten regioHoofdnieuwsRegionaal

Ferry Breedveld nieuwe voorzitter Raad van Toezicht ziekenhuis Nij Smellinghe

DRACHTEN – Voormalig voorzitter van de Raad van Bestuur van het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) Ferry Breedveld is per 15 september 2015 de nieuwe voorzitter van de Raad van Toezicht van ziekenhuis Nij Smellinghe. Breedveld volgt de heer Tiny Derks op, die in verband met het einde van zijn benoemingsperiode binnenkort aftreedt.

Ziekenhuis Nij Smellinghe is op dit moment haar toekomstig beleid aan het ontwikkelen en heeft in de afgelopen periode gezocht naar een nieuwe voorzitter voor de Raad van Toezicht die hier een constructieve bijdrage aan kan leveren.

Gezien zijn kennis van en ervaring in de gezondheidszorg als medisch specialist, bestuurder en toezichthouder is de keuze gemaakt voor Ferry Breedveld. Na zijn vertrek als voorzitter van de Raad van Bestuur van het LUMC is hij gemotiveerd zijn expertise in te zetten voor andere organisaties in de gezondheidszorg. Norbert Hoefsmit, voorzitter van de Raad van Bestuur van ziekenhuis Nij Smellinghe, is blij met de benoeming: “We hebben er vertrouwen in dat we met Ferry Breedveld een goede voorzitter hebben aangetrokken.”

Een van de eerste taken van de nieuwe voorzitter van de Raad van Toezicht is het vormen van een nieuwe Raad van Bestuur, die de toekomst mede vorm zal geven.

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button