Buiten regioEvenementenHoofdnieuwsRegionaal

Festival voor klassieke muziek CityProms op 25 mei in Kollum

KOLLUM – Zaterdag 25 mei 2013 is de eerste editie van CityProms on tour in Kollum. In de voortuin van landgoed Philippusfenne zullen verschillende muziekgezelschappen en orkesten optreden in de openlucht. Hoofdgast is het internationaal bekende Matangi Quartet. Het festival in Kollum is onderdeel van de derde editie van CityProms, het grootste festival voor klassieke muziek in Noord-Nederland.

De optredens van CityProms worden gegeven in de Roodbaardtuin van de historische buitenplaats Philippusfenne aan de Voorstraat 87 in Kollum. “De eigenaar van de Philippusfenne heeft zijn tuin speciaal hiervoor beschikbaar gesteld,” vertelt festivaldirecteur Margot Hoiting. De musicus en producer uit Harlingen is de initiatiefnemer van CityProms.  “Het is een prachtige sfeervolle tuin. Ik vind dit één van de mooiste locaties van het festival dit jaar. Hier willen we Kollum op een vrolijke en bijzondere manier laten genieten van klassieke muziek. De toegang is dan ook gratis.”

CityProms Kollum vindt plaats in samenwerking met muziekschool de Wâldsang. Vanaf 12 uur treden diverse leerlingen van de muziekschool op. Zo zijn er concerten van pianoleerlingen, het vrouwenkoor en Big Band de Wâldsang. Daarnaast spelen  klassiek pianiste Iris Hond en het internationaal bekende Matangi Quartet. Het kwartet brengt klassieke muziek op een toegankelijke manier ten gehore. Tijdens Koninginnedag heeft Matangi het Nieuw Amsterdams Kinderkoor muzikaal begeleid bij de inhuldiging van Koning Willem-Alexander in de Nieuwe Kerk van Amsterdam.

Het is dit jaar de eerste keer dat CityProms minifestivals organiseert voorafgaand aan het festivalweekend in Leeuwarden. De aftrap van deze CityProms on tour is zaterdag 11 mei in Sneek. Vervolgens zijn er festivals in Heerenveen, Kollum, Franeker en Dokkum. CityProms wordt afgesloten in het derde weekend van juni in Leeuwarden. Op 21, 22 en 23 juni zullen muzikanten en orkesten optredens verzorgen vanaf diverse podia in Leeuwarden. Het thema van CityProms 2013 is Muziek en Welzijn. Een belangrijk onderdeel daarvan zijn de creatieve muziekworkshops die gegeven worden aan ouderen in verschillende verzorgingstehuizen in Fryslân. Tevens worden er tijdens het festival een aantal babyconcerten georganiseerd. Hierover wordt te zijner tijd meer bekend gemaakt.

Meer informatie en het volledige programma van zaterdag 25 mei wordt binnenkort bekendgemaakt op de website van CityProms. Het laatste nieuws over het evenement wordt ook gecommuniceerd via de social media Twitter en Facebook.
www.cityproms.nl

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button