Buiten regioHoofdnieuwsRegionaal

Fietscontrole voor leerlingen De Saad

DAMWÂLD – Op maandag 20 oktober vond er een zichtbaarheidscontrole plaats voor de leerlingen van klas 1 van de Christelijke Mavo de Saad in Damwâld. De fietsen werden gecontroleerd op gebreken en fietsenmakers verrichtten kleine reparaties. De politie kwam hierbij ook nog even langs om de leerlingen een politieauto en motor van dichtbij te laten zien. Naast de fietscontrole was er een vrachtwagen van Chauffeursvereniging Fryslân aanwezig. In deze vrachtwagen kregen de leerlingen voorlichting over onder andere de dode hoek. Van de gemeente Dantumadiel waren aanwezig wethouder voor verkeer Roelof Bos en Brenni Altena, ambtenaar voor verkeerszaken.

Om meer veilige fietsen voor leerlingen op het voortgezet onderwijs te krijgen is de Friese Fiets APK ontwikkeld. Een groot aantal scholen in het voortgezet onderwijs doet mee aan deze APK en biedt hun leerlingen de kans om hun fiets gratis te laten keuren. Aan de hand van een checklist wordt de fiets op alle belangrijke veiligheidspunten gekeurd. Als de fiets goedgekeurd wordt, ontvangt de eigenaar een APK sticker en een cadeau. Als de fiets niet goedgekeurd is, wordt aangegeven op welke punten de fiets aangepast of gerepareerd moet worden.

De actie loopt van 1 oktober tot en met 31 december en is een initiatief van Regionaal Orgaan verkeersveiligheid Fryslân (ROF) en Veilig Verkeer Nederland (VVN).

Op de foto ziet u fietsenmaker Tjisse Riemersma, wethouder Roelof Bos, vrijwilligers dhr. en mevr. Idskema en een leerlinge van Christelijke Mavo de Saad .

 

 

 

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button