112HoofdnieuwsRegionaal

Fikse bekeuringen en rijbewijs ingevorderd na snelheidsovertredingen op Kwelderweg

MUNNEKEZIJL – Een 48-jarige automobilist uit Uithuizen moest dinsdagmiddag zijn rijbewijs inleveren bij de politie na een forse snelheidsovertreding op de Kwelderweg bij Munnekezijl. Hij reed 138 km/u terwijl er maximaal 80 km/u is toegestaan.

Er is een proces-verbaal opgemaakt en de officier van justitie beslist binnen 10 dagen hoe lang het rijbewijs van de man ingevorderd blijft. Drie andere automobilisten namen op de Kwelderweg het risico om eveneens tegen een invordering van het rijbewijs aan te lopen. Met gelaserde snelheden van 117 km/u, 125 km/u en 126 km/u bleef de schade voor hen beperkt tot een fikse bekeuring.

Een 20-jarige automobilist uit Dokkum verspeelde zijn rijbewijs op de Kolkhuizerweg bij Burdaard. De Dokkumer werd rond 21.30 uur gelaserd met een snelheid van 160 km/u terwijl er maximaal 80km/u is toegestaan. Er is proces-verbaal opgemaakt en de officier van justitie beslist wanneer de man zijn rijbewijs terug kan verwachten. Een 21-jarige automobilist uit de gemeente Noardeast-Fryslân werd gelaserd met een gereden snelheid van 120 km/u. Ook tegen hem werd proces-verbaal opgemaakt. Omdat snelheidsoverschrijdingen voor beginnend bestuurders gevolgen hebben voor het puntenrijbewijs, wordt het CBR door justitie van de overtredingen op de hoogte gebracht.

Dit kan u ook interesseren

Back to top button