Regionaal

Financiële bijdrage Plaatselijk Belang Buitenpost voor musical Ester

BUITENPOST – Plaatselijk Belang Buitenpost heeft € 400,- vanuit haar Leefbaarheidsfonds beschikbaar gesteld voor de musical Ester. Tijdens de wekelijkse repetitieavond kreeg de voorzitter van de onlangs opgerichte Stichting Toneel & Muziek Buitenpost, Jan van der Heide, gisteravond uit handen van Marianne Rigter, voorzitter van Plaatselijk Belang de cheque overhandigd. “Het is de eerste keer dat in Buitenpost een dergelijk groot muzikaal evenement wordt georganiseerd. Het is vooral de samenbindende kracht die het geheel zo bijzonder maakt. Al vanaf het eerste begin wordt gesproken van een project voor en door het dorp. Wij zijn Plaatselijk Belang Buitenpost zeer erkentelijk dat zij dit evenement financieel ondersteunt!”, aldus Jan van der Heide.

Volgens Marianne Rigter sluit het project goed aan bij de doelstelling van het Leefbaarheidsfonds. “Plaatselijk Belang juicht initiatieven toe die de verbindende kracht binnen de dorpsgemeenschap zoeken en ten toon willen spreiden. Die kracht is immers van essentieel belang voor de leefbaarheid”, zo luidt haar boodschap aan het complete musicalteam.

Door en voor het dorp Buitenpost

Ongeveer 100 Buitenposters, variërend van (amateur)zangers en acteurs, muzikanten, decorbouwers, kledingmakers, grimeurs en andere vrijwilligers, doen mee. Een grote groep is onder de inspirerende regie van Atsje Lettinga begonnen met het instuderen van de teksten en liederen.

De musical Ester is een moderne bewerking van het Bijbelboek Ester. Een verhaal van alle tijden over een weggevoerd volk dat onderdrukt wordt. Over een machteloze koning die zijn ogen sluit voor de werkelijkheid. Een voedingsbodem voor het ontstaan en verspreiden van haat en racisme. Ester wordt bij een missverkiezing gekroond als de nieuwe koningin. Blijft ze in haar comfortzone, of durft ze haar nek uit te steken en te kiezen voor de verdrukte minderheid waaruit zij afkomstig is?

De uitvoering staat gepland voor de weekeinden van 31 maart en 7 april 2017 in de Kruiskerk aan de Voorstraat in Buitenpost.

(jonge)Mannen gezocht

Voor de cast worden nog (jonge) Buitenposter mannen gezocht. Zij kunnen zich aanmelden via de e-mail [email protected] of op zondagavond om 19.30 uur naar de repetities komen in De Schakel bij het kerkgebouw aan de Voorstraat.  

Sponsoring

Het uitvoeren van een musical brengt kosten met zich mee, zoals voor regie, licht en geluid, decors en kleding. De komende tijd zullen uiteenlopende acties gehouden worden,  onder andere tijdens de Kerstmarkt in Buitenpost. Daarnaast worden Buitenposter ondernemers bezocht voor een sponsorbijdrage. De eerste donaties zijn al binnen!

Twitter en Facebook

Informatie, foto’s en de vorderingen van de musical zijn te volgen via twitter @EsterBpost en op Facebook musicalEsterBuitenpost.

Eigen Foto’s

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button