HoofdnieuwsRegionaal

Fit tijdens de zwangerschap en daarna

KOLLUM – Praktijk voor Fysio-Manueeltherapie Kollum-Grijpskerk introduceert ZwangerFit®  en MamaFit in Kollum. ZwangerFit® ® is een eigentijdse zwangerschapscursus voor actieve vrouwen tijdens en na hun zwangerschap. De ZwangerFit®  docent is een hierin gespecialiseerde bekkenfysiotherapeut.

ZwangerFit®  is gericht op gezondheid en het voorkomen van klachten. Het doel is vrouwen te stimuleren om gedurende hun hele zwangerschap en daarna actief en fit te blijven. Op de juiste manier bewegen en oefenen tijdens en na de zwangerschap kan problemen zoals rug- en bekkenklachten en bekkenbodemklachten, zoals urineverlies, in de toekomst helpen te voorkomen. Ook kan het een tijdelijke vervanging zijn voor risicosporten zoals paardrijden, bal- en vechtsporten. Bijna alle zwangere vrouwen kunnen meedoen aan ZwangerFit® . Er wordt al vroeg in de zwangerschap preventief getraind met speciale aandacht voor rug-, buik-, en bekkenbodemspieren. Deelname is mogelijk vanaf de 16e week van de zwangerschap tot aan de bevalling.

Vanaf 6 weken tot 9 maanden na de bevalling kunnen vrouwen meedoen aan MamaFit. MamaFit is erop gericht om de conditie weer op te bouwen. Tijdens de training is er ruim aandacht voor stabiliteit, bekkenbodem, buik- en rugspieren. Theorielessen en partneravonden worden gegeven in samenwerking met Verloskundig Centrum Jane in Kollum. Lijkt het je leuk om actief te blijven bewegen tijdens en na je zangerschap, of heb je een voorgeschiedenis van zwangerschapsgerelateerde bekkenklachten? Dan is ZwangerFit®  of MamaFit misschien iets voor jou!

ZwangerFit®  en MamaFit wordt gegeven in het Paramedisch Centrum Kollum op dinsdagavond. Kosten: ZwangerFit® €110 per 11 lessen, MamaFit €100 per 10 lessen. Daarna €50 per 5 lessen.

De lessen beginnen in februari 2014.

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button