EvenementenHoofdnieuwsRegionaalVideo's

FK Drakenbootrace in Kollum groot succes (video)

KOLLUM – Zaterdagmorgen om half 12 was het zover, Burgemeester B. Bilker opende officieel het Fries kampioenschap Drakenbootrace. De burgemeester kwam samen met zijn vrouw in een Tuk Tuk naar plek waar de race plaats vond. Bearn Bilker sprak een kort woordje en wenste de deelnemers aan dit FK Drakenbootrace veel succes toe.

Daarna werd om twaalf uur begonnen met de eerste wedstrijd. Er werd door 17 teams gestreden om de titel en soms ging het er erg fanatiek aan toe, er werden totaal 24 wedstrijden geroeid. In de loop van de middag kwam de regen met bakken uit de lucht en trok het publiek ook weg, maar de echte diehards bleven onder een paraplu hun favoriete team aanmoedigen.Het commetaar bij de races was van Klaas Jansma, dit deed hij op geheel eigenwijze.

Nadat alle races waren geroeid werden de halve finales bekend gemaakt hierbij streden Ahead/Mobiel Poetsbedrijf Kollum tegen De Stobbe uit Veenklooster, de ander have finale was De Strijders uit Kollum/Plaatselijk belang Munnekezijl. In een spannende strijd was de finale tussen De Stobbe uit Veenklooster en De Strijders uit Kollum, waarbij een nipte overwinning ging naar De Stobbe uit Veenklooster. Om half zeven was de prijsuitreiking in de feesttent. Ook volgend jaar zal Kollum het FK drakenbotenrace organiseren.

Hier volgt de uitslag van FK drakenbotenrace:
1e De Stobbe Veenklooster
2e De Stijders Kollum
3e Plaatselijk belang Munnekezijl
4e Ahead/Mobielpoetsbedrijf Kollum

 

 

Foto’s Fokke Jongsma  Video Jelke Jongsma 

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button