HoofdnieuwsRegionaalSport

FK-podiumplaatsen voor Wardy-turnsters

MAKKUM – Op zaterdag 25 mei werden in Makkum de Friese kampioenschappen voor de niveaus 11 en 12 gehouden. Tijdens de plaatsingswedstrijden hebben de turnsters van Wardy goede resultaten geboekt waardoor vier turnsters zich wisten te plaatsen voor dit kampioenschap. In de ochtendwedstrijd kwamen Mirjanna Damstra en Selina van der Ploeg in actie bij de pupillen 2 niveau 12.

Beide meiden lieten ondanks de vele zenuwen een goede wedstrijd zien. Mirjanna eindigde op een mooie 8e plaats met 49,95 punten. Selina van der Ploeg deed er nog een schepje bovenop en mocht zelf het erepodium beklimmen om het zilver op te halen. Bij de categorie jeugd 1 niveau 11 was het de beurt aan Ashley Bergsma om haar oefeningen aan de jury te tonen. Tijdens de voorrondes heeft zij twee keer zilver weten te bemachtigen. Helaas verliep de wedstrijd van afgelopen zaterdag minder goed en maakte op de brug en balk jammer genoeg foutjes waardoor zij op een 10e plaats eindigde.

Maxine Breider deed mee in de categorie jeugd 2 niveau 11 en had meer succes. Ondanks een brugoefening die niet vlekkeloos verliep behaalde zij met een hoge score van 51,45 punten heel knap het zilver. Dit  betekend dat de turnsters van Wardy wederom geweldige prestaties hebben geleverd.

Eigen Foto

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button