Flamingo’s wint eerste competitiewedstrijd in derby tegen Harkema

BUITENPOST – Onder goede weersomstandigheden werd afgelopen zaterdag het veldseizoen geopend door de Flamingo’s in een derby tegen Harkema. Met een iets gewijzigde opstelling ten opzichte van vorig jaar ging Flamingo’s voortvarend van start. Aaltsje van der Mei opende de score voor de Tammingaformatie met een mooi afstandschot en kort daarna wist ook Jelmer Beerda de korf te vinden. Harkema had geen antwoord klaar en daardoor wist de thuisploeg nog driemaal op rij te scoren. Harkema wist de korf twee keer te vinden, maar ook de Flamingo’s lieten hun kansen niet onbenut. Met een 7-2 voorsprong ging de thuisploeg de rust in.

Na de rust waren het de Harekieten die de score openden. Door een afstandschot en een klein kansje bij de korf wisten ze het gaatje iets kleiner te maken. Maar Flamingo’s herstelde zich snel. Herman Pilat wist een afstandschot te benutten en de voorsprong werd nog verder uitgebouwd door een kansje van Jelmer Beerda. De geelhemden waren op dreef en de voorsprong werd alsmaar groter. Bij Harkema leek niets meer te lukken. Flamingo’s schoot zichzelf naar een overwinning van 16-4. De Buitenposter goals werden gemaakt door: André Bosma 4, Herman Pilat 3, Jelmer Beerda 3, Janco Slingerland 2, Amarins van der Meer 2, Aaltsje van der Mei, Grytsje de Vries.
Volgende week staat de uitwedstrijd tegen DTG op het programma.