Flamingo’s en Udiros delen de punten

BUITENPOST – De bouwbedrijf Tamminga formatie speelde afgelopen zaterdag de return tegen koploper Udiros. Een belangrijke wedstrijd voor beide teams. Udiros moet het kampioenschap veilig stellen en Flamingo’s speelt mee voor een promotieplek. Na 70 minuten strijd bleef in Buitenpost de teller staan op 11-11.

Op sportpark de Swadde waren, ondanks het mooie weer, de doelpunten schaars. Het werd een gelijkopgaande korfbalpot met veel gemiste kansen van beide ploegen. De thuisploeg ging met een 3-1voorsprong voortvarend van start. Udiros kwam echter snel weer langszij en kon met 2 punten voorsprong aan de thee. (4-6)

In het kwartier na rust wist Flamingo’s orde op zaken te stellen en pakte een 8-7 voorsprong. In de spannende slotfase kon geen van beide ploegen loskomen. Scores werden om en om gemaakt en uiteindelijk moesten beide teams genoegen nemen met een punt. Eindstand 11-11. De eerstvolgende wedstrijd speelt Flamingo’s zaterdag 11 mei om 15:30 uur in Mantgum tegen WWC.