Flamingo´s en Invicta delen punten

BUITENPOST – Afgelopen zaterdag stond de derby Flamingo´s 1  – Invicta 1 op het programma. Beide ploegen stonden nog puntloos onderaan en zouden er dus alles aan doen om van deze hatelijke nul af te komen.

De eerste helft was voor beide ploegen nog zoeken naar de juiste kansen en vooral het benutten van de kansen. Beide ploegen wisten wel de kansen te creëren maar hier niet goed mee om te gaan. Van beide kanten werd er om en om gescoord tot 3-3. Invicta was in deze fase de betere ploeg en stond goed te verdedigen. Aanvallend konden de Flamingo’s geen lange aanvallen opzetten. Dit resulteerde in een ruststand van 4-6.

De tweede helft was het Invicta wat sterk uit de kleedkamer kwam. Bernard Kamperman wist snel de korf te vinden en hierdoor de voorsprong voor Invicta verder uit te bouwen. Anneke antwoorde al snel en bracht de stand weer op 5-7. Na diverse doelpunten aan beide kanten was het Invicta wat uit liep naar een 8-12 voorsprong. De Flamingo’s herpakten zich en lieten zien dat ze de bezoekers niet zomaar met de punten naar Kollum zouden laten gaan. Herman Pilat vond 2 maal snel het doel. Aan Invicta kant werden nog wissels ingezet maar het spel werd niet beter. Waar Invicta nog via een strafworp wat terug deed waren het de Flamingo’s die nu 4 maal op rij wisten te scoren. De stand was inmiddels dus 14-13 in het voordeel van de Buitenposters. Het einde de wedstrijd was nu in zicht. Invicta wist nog via een strafworp op gelijke hoogte komen. Toch was het weer Herman Pilat die scoorde en de thuisploeg op voorsprong zette. Geluk voor de bezoekers was dat ze nog een strafworp meekregen in de laatste minuten. Welke Arjan Kiewiet benutte en de eindstand op 15-15 besliste.

Beide ploegen hebben vandaag laten zien dat ze beter kunnen dan de ranglijst tot nu toe liet zien.