HoofdnieuwsRegionaalSport

Flamingo’s kan de stijgende lijn niet vasthouden

ELIM – Afgelopen zaterdag stond de wedstrijd Eelko 1 tegen de Flamingo’s 1 op het programma. Na een slechte seizoensstart leek de bouwbedrijf Tamminga formatie de weg omhoog te hebben gevonden. Bij winst was er zelfs  enig zicht op de eerste plaats.  Na een matige wedstrijd met veel fouten en weinig goals was de eindstand  10-7. Hierdoor zullen de Flamingo’s de tweede seizoenshelft alle zeilen bij moeten zetten om überhaupt nog mee te kunnen doen om de hogere plaatsen.

De score werd met een klein kansje  geopend door Jelmer Beerda . Dit trucje werd later nog eens dunnetjes overgedaan door Ruben Sijtsma. Beide ploegen hadden moeite met  het opzetten van een goede aanval.  Dit resulteerde in veel één schotsaanvallen zonder dat  de ploegen in  hun spel kwamen. De eerste helft werd afgesloten met nogmaals een klein kansje, ditmaal op naam van Aaltsje vd Mei.  Na deze treffer stond een schamele 5-4 op het score bord.

In de tweede helft werd er bij vlagen beter gespeeld, maar dit werd niet in scores omgezet. Aaltsje vd Mei rondde nog wel een mooie doorloopbal af en Ronald Algra kwam eveneens tot scoren. Daarna kon Eelko een gaatje slaan van drie goals. Ronald Algra wist voor de Flamingo’s iets terug doen door middel van een afstandsschot. Coach Christiaan Schaafsma trachte het tij te keren door vers bloed in de ploeg te brengen in de persoon van Menno Schaafsma en Janny Bouies.  Helaas zette dit ook geen zoden aan de dijk. De Flamingo’s gingen roemloos ten onder in het verre Elim.

Dit was de laatste wedstrijd op het veld. Vanaf volgende week beginnen de voorbereidingen in de zaal en gaat  Flamingo’s weer vol goede moed beginnen aan een nieuwe competitie. In deze competitie  staan veel derby’s op het programma!!

Score Flamingo’s: Ronald Algra 2x, Ruben Sijtsma 2x, Aaltsje vd Mei 2x en Jelmer Beerda

 

 

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button