Flamingo’s komt net tekort tegen Ritola

BUITENPOST – Met vier punten uit negen wedstrijden heeft Flamingo’s een klein wonder nodig om degradatie uit de tweede klasse nog te ontlopen. De ploeg zal in de laatste reeks van wedstrijden nog minimaal driemaal moeten winnen en de concurrentie zal dan geen punten meer mogen behalen. De tegenstander Ritola heeft hele andere zorgen. Na een hele tijd koploper te zijn geweest moet de ploeg na een serie van drie nederlagen plotseling in de achtervolging voor het begeerde kampioenschap.

De vorige ontmoeting tussen de twee teams eindigde in forse nederlaag voor de buitenposters. Coach Jack Visser hamerde voorafgaand aan de wedstrijd vooral op discipline in de verdediging om in ieder geval niet tegen een nieuwe oorwassing aan te lopen.

Ritola opende de score door te scoren van afstand maar gelijk daarna maakte Aaltje van der Mei met een korte kans de gelijkmaker. Flamingo’s had moeite met de verdedigende druk van Ritola en moest lang zoeken voor goede kansen. Ritola speelde gemakkelijker en wist twee punten voorsprong te nemen. Maar naarmate de eerste helft vorderde kwam Flamingo’s beter in het spel en met twee doelpunten op rij van André Bosma knokte Flamingo’s zich terug in de wedstrijd tot 6-6. De stand bij de rust was 8-8.

Gelijk na rust had Ritola maar twee schoten nodig om evenveel te scoren. Dit verschil zou Flamingo’s niet meer boven komen. De ploeg streed voor wat het waard was maar schoot net niet scherp genoeg om in aanmerking te komen voor de overwinning. Ritola liep uit van 8-10 naar 12-16 maar groter zou het verschil niet worden. Bij 16-19 gaf scheidsrechter Elzinga het laatste fluitsignaal.