Flamingo’s laat punten in Oentsjerk

OENTSJERK – Op de eerste zaterdag van februari stond de wedstrijd DFD 1 tegen Flamingo’s 1 gepland. In een vol gepakte sporthal werd de wedstrijd gespeeld onder leiding van scheidsrechter A Boerma- Wiersma. Na een doelpuntrijke wedstrijd werd er afgefloten met de eindstand 20-17 in het voordeel  van DFD.

De Bouwbedrijf Tamminga formatie kon de eerste minuten meekomen met het hoge tempo van DFD, dankzij o.a een mooie afstander van Janco Slingerland. Maar na deze doelpunten sloeg DFD met 8-2 een gat van 6 punten dat de Flamingo’s niet meer konden dichten.  Verdedigend zat DFD goed op de ballijnen. Hierdoor had Flamingo’s moeite met het opzetten van een goede aanval en werd er veel bal verlies geleden. Wel lukte het de Flamingo’s om op het vinketouw te blijven. Doormiddel van twee afstanders van Andre Bosma en Herman Pilat werd er gerust met een tussenstand van 11-6.

De tweede helft kwam Flamingo’s goed uit de startblokken en schoten Janco Slingerland en Grytsje de Vries met scherp van afstand. De voor Ruben Sijtsma ingevallen Peter Gerlsma pikte zijn doelpuntje ook mee,  via een uitstarter onder de korf. 13-9. Daarna had DFD  een sterke periode waarin ze het gat vergroten tot een maximale voorsprong in de wedstrijd van 17-9. Coach Jack Visser bracht verse krachten in het veld. De junioren Douwe van der Steen en Thea Baas maakten beide een zeer sterk  debuut. Na deze wissels kreeg Flamingo’s weer frisse moed en lukte het om de aansluiting te vinden. Douwe van der Steen verzilverde zijn debuut met een mooie goal van afstand wat tot een staande ovatie leidde bij het publiek. De Flamingo’s kwamen terug 20-16, maar de inhaalslag kwam te laat om de wedstrijd nog echt spannend te maken. Aaltsje van der Mei bepaalde de eindstand met een kansje korf. Er werd  afgefloten met de eindstand 20-17.

Volgende week zaterdag spelen de Flamingo’s thuis tegen Quick ‘21 om half 8 in sporthal de Houtmoune.