HoofdnieuwsRegionaalSport

Flamingo’s net op tijd bij de les

BUITENPOST – Zaterdag 20 april stond de wedstrijd Flamingo’s 1 – DTG 1 op het programma. Voor  beide ploegen een belangrijke wedstrijd, want bij  winst gloorde promotie aan het einde van het seizoen. Er was veel publiek op de wedstrijd  afgekomen. Deze konden genieten van het mooie weer en een spannende wedstrijd. De Bouwbedrijf Tamminga-formatie  won na bijna de gehele wedstrijd achter te hebben gestaan in de laatste minuten met 15-14!!

DTG kwam goed uit de startblokken en schoot  een afstander door de korf. Hier had Flamingo’s snel een antwoord op via Amarins vd Meer die scoorde doormiddel van een doorbraak. Dit voorbeeld werd gevolgd door Aaltsje vd Mei , waarna genoten kon worden  van een van de weinige momenten dat  Flamingo’s voorstond. Wel bleef Flamingo’s  steeds op het vinkentouw en liet  het gat niet groter worden dan drie punten.  Ruben Sijtsma scoorde nog een mooie afstander, zodat  er werd gerust met een 7-10 tussenstand.

Na de thee  en de tactische tips van coach Jack Visser startte Flamingo’s sterk en scoorden  Herman Pilat en de vers ingebrachte  Jelmer Beerda, waardoor het verschil nog maar 1 punt was. Even werd  gedacht dat  Flamingo’s  er op en erover zou gaan, maar DTG bleek ook  veel scorend vermogen te bezitten.  De gasten liepen uit tot een maximum van vier punten. Met nog een kwartiertje te spelen moest Flamingo’s alle zeilen bijzetten om deze wedstrijd tot een goed einde te brengen.  Jannie Bouius  en Grietje de Vries werkten zich een slag in de rondte om de sterke DTG-dames van scoren af te houden. Er werden goede aanvallen opgezet en geduldig gespeeld om de beste kansen te benutten. Flamingo’s kwam terug en Jelmer Beerda, die zeer verdienstelijk inviel, schoot van afstand de 14-14 binnen. Hierna volgden zenuwslopende minuten. Uiteindelijk werd  een strafworp afgedwongen, die Andre Bosma uiterst  koelbloedig afrondde.  Flamingo’s speelde de wedstrijd daarna bekeken uit. Met een 15-14 eindstand blijven de geelhemden goed meedoen om de promotieplekken.  Scores: Amarins van der Meer (4),  Aaltje van der Mei (2), Ruben Sijtsma (2), Jelmer Beerda (2), Herman Pilat (2), Janco Slingerland, Andre Bosma.

Komende dinsdag 20.00 uur wacht op sportpark  De Swadde  de bekerwedstrijd/ kraker tegen OIympia Twijzel.

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button