Flamingo’s onderuit tegen TDK

BUITENPOST – In een doelpuntrijk duel moest Flamingo’s haar meerdere erkennen in TDK. Drie kwart van de wedstrijd ontliepen de ploegen elkaar niet veel. Maar in het laatste gedeelte van de wedstrijd liep TDK uit naar een monsterscore. Flamingo’s  verloor de wedstrijd met 20-27.

In de eerste thuiswedstrijd van het zaalseizoen werden voorafgaand de wedstrijd de veldkampioen D1 en F1 gehuldigd. De wedstrijdbal werd gesponsord door Texaco. In de beginfase had Flamingo’s het lastig tegen de tegenstander uit Deinum. TDK speelt met een aantal zeer lange heren wat een groot lengtevoordeel geeft in de rebound. Flamingo’s leek na een 1-5 tussenstand al snel een verloren wedstrijd te spelen. Maar na tien minuten te hebben gespeeld kwam de ploeg uit Buitenpost iets beter in de wedstrijd en via een 4-8 tussenstand werd was het verschil bij rust nog maar één, 9-10. Na rust wist Flamingo’s zelfs op voorsprong te komen bij de tussenstand 13-12. Maar deze voorsprong verdween snel. Binnen een kwartier scoorde TDK maar liefst 12 keer. Flamingo’s speelde te gretig en TDK wist goed raad met de geboden kansen. De wedstrijd werd uiteindelijk verloren met  20-27. Volgende week speelt Flamingo’s een uitwedstrijd tegen koploper Ritola om 17:55 in Zuidlaren.