Flamingo’s verliest laatste veldwedstrijd

KOLLUM – Zaterdag 13 oktober stond de laatste wedstrijd voor de winterstop voor de Flamingo’s op het programma. De wedstrijd werd gespeeld op het kunstgrasveld in Kollum, omdat het veld in Buitenpost was afgekeurd door de vele regenbuien die deze week gevallen waren. Het spel van Flamingo’s was niet veel beter dan het weer, het werd 5-10 tegen de Graneat uit Dokkum.

De eerste aanvallen van beide teams waren typerend voor de hele wedstrijd. De bouwbedrijf Tamminga formatie had 10 doelpogingen ondernomen zonder resultaat en de Graneat schoot zijn eerste afstand schot er gelijk in.  Al  vrij snel in de wedstrijd had de Graneat een gat geslagen van 4 punten. Flamingo’s begon pas laat in de wedstrijd te scoren. Voor rust werd de spanning wel weer terug gebracht . rust stand 4-6

De tweede helft werd de stijgende lijn van de eerste helft niet doorgezet door de Flamingo’s  en de Graneat pakte zijn doelpunten wel mee. Dit resulteerde in een dik  verlies voor het vlaggenschip  van Flamingo’s.  Dit was de laatste wedstrijd op het veld. Over een paar weken begint de zaal competitie en zal Flamingo’s alle zeilen bij moeten zetten om in de 2de klasse mee te kunnen doen.