Flamingo’s wint derby tegen Invicta

KOLLUM – Afgelopen zaterdag stond de laatste zaalwedstrijd voor Invicta op het programma. In een goed gevulde van der Bij-hal moest Invicta het opnemen tegen Flamingo’s. De vorige ontmoeting met deze club werd gewonnen door Flamingo’s en Invicta was er op gebrand om toch niet als laatste op de ranglijst te eindigen. Beide ploegen zijn gedegradeerd dus in zekere zin stond er niets meer op het spel. De pupil van de week was Michelle Hoekstra.

Flamingo’s begon goed aan de wedstrijd doordat ze al gauw een aantal zuivere doelpunten maakten. Invicta was nog niet bij de les en dit resulteerde dan ook in een achterstand van
0-3. Gelukkig liet de Pruttelpot-formatie zich niet het kaas van het brood eten en wist terug te komen. Het was een boeiende eerste helft waarin de Invictenaren mooi korfbal lieten zien. De thuisclub ging met een voorsprong van 9-7 de rust in. Trainer/Coach Bart de Vries hamerde in de pauze op het goede spel van Invicta voort te zetten en ook verdedigend bij de les te blijven. Helaas kwam Invicta de tweede helft niet goed uit de startblokken. Er werden veel verdedigingsfouten gemaakt, werden geen lange aanvallen opgezet en het scoren wilde niet meer vlotten. Waar Invicta een goede eerste helft liet zien nam Flamingo’s de leiding en ging er uiteindelijk met de winst vandoor. De eindstand werd 12-16.

Invicta was al gedegradeerd en zal volgend zaalseizoen in de derde klasse uitkomen. Op het veld staat de Pruttelpot-formatie bovenaan in de derde klasse en dient deze positie op de ranglijst dan ook vast te houden willen ze weer promoveren naar de tweede klasse.