Buiten regioHoofdnieuwsRegionaalSport

Flamingo’s wint gemeentederby

BUITENPOST – Dinsdagavond werd de bekerwedstrijd Flamingo’s – Olympia Twijzel gespeeld op sportpark de Swadde in Buitenpost. De korfballers uit beide buurdorpen maakten er een enerverende wedstrijd van die lang gelijk opging, maar uiteindelijk in het voordeel van Flamingo’s uitpakte. De Bouwbedrijf Tamminga formatie mag zich nu gaan opmaken voor de volgende ronde met nog 8 deelnemers.

Het vele publiek zag Janco Slingerland via een afstander de score openen voor Flamingo’s. Als snel kwam Olympia weer langszij en nam een 1-2 voorsprong. Beide ploegen streden vol overgave en ontliepen elkaar niet veel, waardoor met een 6-6 stand gerust kon gaan worden. Bij Flamingo’s speelden Marieke Keizer en Michelle Westert  als invalsters een gedegen wedstrijd. Halverwege de tweede helft sloeg Flamingo’s met treffers van Herman Pilat en Aaltsje van der Mei tot tweemaal toe een gaatje van 2 punten, maar steeds knokte Olympia zich op gelijke hoogte.

Vlak voor het einde was de stand dankzij een afstander van de sterk spelende Grytsje de Vries 12-11. Flamingo’s probeerde de wedstrijd uit te spelen maar de Twizeler druk was te groot. De ingevallen Foppe Nicolai scoorde op de valreep de gelijkmaker, waardoor er verlengd moest worden. De moegestreden spelers persten nog eenmaal de laatste restjes energie uit hun spieren. Ruben Sijtsma bracht Flamingo’s met een doorbraak op 13-12. Olympia kwam terug tot 13-13. In de tweede helft van de verlenging was het Grytsje de Vries die de winnende treffer op haar naam bracht. Flamingo’s slaagde er daarna in de bal goed in de ploeg te houden waardoor Olympia nauwelijks kansen meer kreeg. Het publiek dankte de matadoren met een daverend applaus voor deze boeiende wedstrijd.

Scores Flamingo’s: Janco Slingerland(4), Grytsje de Vries (3), Herman Pilat (3), Aaltsje van der Mei (2), Ruben Sijtsma, André Bosma

Komende zaterdag speelt Flamingo’s op de Swadde om 15.30 uur tegen koploper Udiros.