Sport

Florenz, Mateo en Sietse turnen naar District titels!

TWEEDE EXLOËRMOND – Zaterdag werden er in Tweede Exloërmond twee wedstrijden gehouden voor heren turnen. De Noord Oost Nederland Finale en de District Kampioenschappen. GVV was deze dag goed vertegenwoordigd op beide wedstrijden. Fabian de Vries (Burgum) en Mauricio Schouwstra- Atsma (Buitenpost) kwamen in actie bij de Noord Oost Nederland Finale. Mauricio turnt jeugd niveau 10. Hij turnde een stabiele wedstrijd en liet mooie oefeningen zien. Tijdens de prijsuitreiking mocht hij het zilver in ontvangst nemen.

Fabian de Vries turnt pupil niveau 10. Ook hij turnde een mooie wedstrijd en behaalde op brug de 8e plaats. Helaas viel de uitslag wat tegen en werd Fabian 23e. Bij de District Finale deden er maar liefst 10 jongens mee voor GVV. Dit waren Erwin Lefferts, Sietse Lefferts, Mateo Schouwstra- Atsma (Buitenpost), Pieter de Hoop, Jesse Postma, Joran v/d Wal, Martin v/d Wal (Burgum), Andries Groenewoud (Hardegarijp), Florenz van der Gang (Dokkum), Joris Veenstra (Oosterwolde).

In de eerste wedstrijd was de beurt aan Erwin Lefferts, Martin v/d Wal en Pieter de Hoop.  De heren turnden als nooit te voren. Pieter mocht bij de categorie benjamin niveau 14 het brons in ontvangst nemen. Ook Erwin mocht bij zijn categorie instap niveau 14 het brons in ontvangst nemen. Martin werd in de zelfde categorie 9e. Mateo Schouwstra- Atsma, Andries Groenewoud en Joris Veenstra turnen instap niveau 12. Dit is een zware categorie met veel deelnemers. Maar de heren waren in topvorm en de ene naar de andere mooie oefening werd er geturnd. Ook de juryleden waren onder de indruk van deze drie heren. Tijdens de prijsuitreiking was het goud voor Mateo. Hij mag zich district kampioen noemen. Joris kwam net 0,50 te kort om op het podium te komen hij werd 4e. Andries werd in deze categorie 7e.

In de laatste ronde van deze dag  mochten Joran v/d Wal, Sietse Lefferts, Jesse Postma en Florenz van der Gang aan de jury laten zien wat ze konden.  Joran, Sietse en Jesse zijn de aller jongste turners van GVV die mee doen aan deze wedstrijd. Zij turnen benjamin niveau 15. De jonge leden hebben veel plezier in het turnen. Dit plezier was terug te zien op de wedstrijd. Joran werd 4e in deze categorie. Teamgenoot Jesse Postma mocht het zilver in ontvangst nemen en Sietse pakte de titel district kampioen . Florenz van der Gang turnt pupil niveau 11. Hij turnde een wedstrijd als nooit te voren en maakte deze geweldige wedstrijddag compleet. Florenz mocht het goud in ontvangst nemen en ook hij mag zich district kampioen noemen.

 

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button