HoofdnieuwsRegionaal

Flow van VV Kollum onderbroken door VEV ‘67

LEEK – Waar vv Kollum vorige week nog met opgeheven hoofd van het veld kon stappen na een prima bekerwedstrijd tegen de Leeuwarder Zwaluwen moest het in Leek de hoofden buigen voor een gretiger VEV’67. Good-old Auke Hoekstra was de enige Kollumer die een voldoende haalde en dat bleek onvoldoende om punten mee naar Kollum te nemen.

Het was VEV’67 die vanaf het eerste fluitsignaal met veel inzet liet zien deze wedstrijd hoe dan ook te willen winnen. De Kollumers stelden hier te weinig tegenover om onder de druk van de geelhemden uit te spelen. Toch kwam vv Kollum in de 7e minuut tegen de verhoudingen in op voorsprong. Een ingestudeerde corner kwam voor de voeten van Pieter Henstra. Zijn mislukte schot kwam onbedoeld terecht bij Ruben Merkus die vervolgens beheerst een goal maakte. Deze opsteker zorgde echter niet voor een ander spelbeeld. VEV’67 bleef de boventoon voeren en creëerde de meeste kansen. Maar Auke Hoekstra die niet geheel fit aan de wedstrijd begon toonde karakter en hield met enkele prima reddingen zijn doel schoon. Ondanks het feit dat vv Kollum steeds onder druk stond kreeg het ook kansen op de 0-2. Maar die waren helaas niet aan de oranjehemden besteed. De 1-1 kon niet uitblijven en kwam er dus ook in de 41e minuut. De rappe rechtsbuiten Jeffrey Visser werkte een voorzet van Kevin de Vries binnen.

In de tweede helft mocht na enkele weken blessureleed Benjamin Zondervan zijn opwachting maken in plaats van Marinus Hoekstra, want er moest iets geforceerd worden. Later bleek helaas dat zijn knie nog niet volledig hersteld was. De eerste kansen om op voorsprong te komen waren voor Kollum, maar het zat niet mee. Al snel bleek dat VEV’67 ook in de tweede helft meer strijdlust in de wedstrijd gooide en in de 65e minuut bracht  Rolf Hazenberg  de thuisclub op een 2-1 voorsprong na een misverstand achterin bij Kollum. Joop Pijnacker werd ingebracht voor Randy van Malsen. Dankzij enkele prima reddingen van Auke Hoekstra bleef de genadeklap nog even uit en waren er zelfs kansen om de gelijkmaker te produceren. Maar de scherpte ontbrak in alle linies (op de keeper na) en vlak voor tijd was het Jeffrey Visser die de Kollumer hoop op een gestolen puntje de grond in boorde met een verdiende 3-1 overwinning voor VEV’67 tot gevolg.

Bij VEV’67 was men na afloop verbaasd dat vv Kollum op de 2e plek van de ranglijst bivakkeert. Op basis van deze wedstrijd was dat begrijpelijk. Maar volgende week na de thuiswedstrijd tegen sc Veenwouden hopen we dat we met zijn allen weer kunnen zeggen dat het een tijdelijke inzinking was en dat de cijfers niet liegen! Zonder overigens VEV’67 tekort te doen, want als het blijft spelen zoals tegen vv Kollum zal deze ploeg zeker in de top vijf eindigen.