HoofdnieuwsRegionaal

Fotocadeau geïnteresseerd in koop gemeentehuis Kollum

KOLLUM – De gemeente Noardeast Fryslan is op 1 januari 2019 ontstaan uit een fusie van drie gemeentes, Dongeradeel, Ferwerderadeel en Kollumerland c.a. Door de voorgenomen centralisering van het ambtelijk apparaat, waarbij veel gemeentelijk diensten vanuit Dokkum zullen plaatsvinden is het gemeentehuis in Kollum binnen afzienbare tijd niet meer in gebruik. Fotocadeau heeft zich begin maart dit jaar gemeld bij de gemeente als belangstellende.

Het betreft een groot pand met veel kantoor ruimte incl de naastgelegen villa Westenstein. Er zijn een aantal verkennende gesprekken gevoerd met de gemeente en nu wordt onderzocht of fotocadeau ook planologisch in het gemeentehuis kan worden ingepast. Als uit dit onderzoek blijkt dat een vestiging van fotocadeau in het gemeentehuis tot de mogelijkheden behoort dan overweegt men een bod uit te brengen.

Fotocadeau.nl is een internet bedrijf die 20 verschillende websites exploiteert in 5 verschillende landen, te weten: Nederland, België, Duitsland, Frankrijk en Oostenrijk. De meest bekende websites zijn Fotocadeau.nlCanvasCompany.nl en FotoOpHout.nl. Op dit moment  staan er 127 mensen op de loonlijst ( waarvan 81 uit Noardeast Fryslan, waarvan er weer 54 uit Kollum komen).  Fotocadeau.nl is 16 jaar geleden begonnen met CanvasCompany.nl. In de jaren die volgende kwamen er nieuwe producten, nieuwe websites in Nederland, maar ook in de aangrenzende landen. Het bedrijf is in de afgelopen 4 jaren steeds  met 30 – 40 % gegroeid. De groei voor het eerste half jaar van 2020 staat op maar liefst 60%. Ondanks Corona en de economische gevolgen daarvan, verwacht Directeur Sierk van Lingen dat FotoCadeau.nl ook de komende jaren een groei van minimaal 25% per jaar halen.

Van Lingen zegt daarover: “er staan nieuwe producten en nieuwe websites op de planning en we willen ons richten op landen waar we nu nog niet actefzijn”.  FotoCadeau.nl groeit nu voor de vierde keer in haar bestaan uit haar jasje. Het bedrijf is daarom op zoek naar een  locatie waar ze onbeperkt  en over langere termijn door kunnen groeien. Het gemeentehuis is wat dat betreft een ideale lokatie en de enige optie in Kollium en daar geven de beide directeuren Boersma en van Lingen de voorkeur aan, omdat niet alleen zij, maar ook 54 van hun medewerkers in het dorp wonen.

De komende maanden zal duidelijk worden of de plannen werkelijkheid kunnen worden.

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button