HoofdnieuwsRegionaalSport

Fries Kampioenschap Acro: Meike Fleurij Kampioen, Meta van Dekken & Karin ter Horst Tweede

BUITENPOST – Afgelopen zaterdag vond het Fries Kampioenschap plaats voor WSBF in Buitenpost.

Meike Fleurij en Alisha Dijkstra komen uit in de D+ junioren, zij mochten als eerste hun balans oefening doen voor de jury. Dit was een ontzettend strakke oefening en werd daarom goed beloond door de jury. Meike en Alisha lieten in het tweede wedstrijddeel een oefening zien met strakke tempo elementen. Dit werd met zeer mooie punten beloond, waardoor zij zich daarom ook Fries Kampioen mogen noemen met hun eerste plaats.

Het team Meta Dekken, Marléne Dijkstra en Karin ter Horst zijn dit seizoen een combinatie met Wardy Kollum en komen uit in de categorie D+ senioren. Zij lieten 2 strakke oefeningen zien afgelopen zaterdag en behaalden hier een tweede plaats.

Tineke Bosklopper en Eline Mulder die uitkomen in de categorie D+ senioren konden de jury inpakken met hun balans oefening. In het tweede wedstrijddeel mochten Tineke Bosklopper en Eline Mulder hun tempo oefening tonen. Dit was goed voor een 2e plaats.

Verder kwamen de E junioren duo’s in actie in een groot deelnemersveld. Alicia Mozes en Nola Riemersma hadden een mooie dans met originele elementen, en werden 13e. Feline de Vries en Benthe van Til lieten een keurige oefening zien wat goed was voor een 10e plaats. Jildou van Houten en Fenna Baron draaiden een strakke oefening en kwamen uit op de 5e plek. Aniek Braam en Fenna Hoekstra behaalden met hun mooie oefening de eerste plek en mogen zich Fries Kampioen noemen.

Voor Wencke Sijbranda, Janke Havenga en Miriam Woudstra die uitkomen in de categorie D+ junioren was dit hun dag. Met zowel de balans als tempo oefening wisten ze zeer hoge punten te behalen. Een eerste plek en natuurlijk de Friese titel.

Elsa de Vries, Sanne Bouma en Fardau Hoekstra doen dit seizoen mee in het D-lijn niveau. Na hard trainen hebben deze meiden op het beste moment gepiekt en sloten dit tweede deel af met een eerste plek en Fries Kampioen!

Het trio van Jannah Eppinga, Else Brink en Ninthe Alma komen uit in de categorie D-Junioren in actie. Nadat ze op de vorige plaatsingswedstrijden al twee keer eerder het goud hadden veroverd, lieten ze vandaag weer een spetterende oefening zien. Met een gouden plek en dus de Friese Titel sloten deze meiden dit weekend goed af voor WSBF.

Dit kan u ook interesseren

Back to top button