HoofdnieuwsRegionaal

Friese boerendochters op de boerinnenkalender 2015

DE FALOM – Vijftien uitverkoren boerendochters die in de ochtend nog in regenlaarzen en overall in de blubber staan, zullen op 24 oktober a.s. ’s avonds in gala jurk de rode loper betreden. Tijdens deze avond worden namelijk de agrarische modellen van De Boerinnen Kalender 2015 gepresenteerd aan pers en publiek bij Stichting Pampus te Posterenk.

De kalendermodellen zullen die avond per limousine worden binnen gereden en naar de rode loper worden begeleid, waar ze hun nuchtere boerenverstand voor één keer opzij zetten om als ware BN’ers ontvangen te worden. “Maar geen sterallures voor mij hoor, de volgende ochtend moet de knop direct weer om!” vertelt kalendermodel Annique, die de ochtend erna gewoon weer koeien aan het melken is bij een melkveebedrijf in Vierakker.

De Boerinnen Kalender wordt dit jaar voor de vierde keer uitgegeven en zelfs de aanmeldingen voor de kalender van 2016 stromen alweer binnen. De plattelandsmeiden die op De Boerinnen Kalender 2015 zullen prijken, werden geselecteerd uit maar liefst 129 vrijwillige inschrijvingen uit alle hoeken van Nederland & België. Waar het CBS en Powned melden dat jongeren ‘gillend wegrennen’ uit de overwegend agrarische streken van Nederland, willen deze boerenmeiden met hun deelname juist laten zien dat zij trots zijn op hun afkomst en zich prima vermaken op het platteland. Met hun sexy en smaakvolle foto’s op De Boerinnen Kalender rekenen zij af met vooroordelen over ‘mannelijke’ of ‘lompe’ boerinnen.  De foto’s zijn wellicht wat pikant, maar zeker niet ordinair of aanstootgevend.

Sharon Dijksma, staatssecretaris van o.a. landbouw, is uitgenodigd om het eerste exemplaar te komen overhandigen, maar of zij daadwerkelijk aanwezig zal zijn is nog niet bekend. Meer informatie over het lanceringsfeest en De Boerinnen Kalender is te vinden op www.boerinnenkalender.nl.

Foto’s Aaron Hofman

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button