HoofdnieuwsRegionaalSport

Friese Boys C1 kampioen

HARKEMA – De laatste wedstrijd van deze competitie moest gespeeld worden in Harkema. Een belangrijke wedstrijd die gewonnen moest worden omdat Roden punten had laten liggen tegen BCV comb. en Zwaagwesteinde.

Er waren ook veel ouders meegereisd om de jongens aan te moedigen. Dat was ook wel nodig want kansen kregen we genoeg, maar de lat en de paal stonden steeds in de weg, toch was het Matthias die de eerste goal mocht maken en net even later ook nog de 2-0.

Na de rust zetten we gelijk goed druk en na een paar mooie aanvallen kon Matthias nog twee keer scoren en Remi ook nog één keer. Zo wonnen we deze wedstrijd met 0-5, maar konden we nog niet feestvieren want Zwaagwesteinde moest ook nog spelen tegen Kollum en kon gelijk komen in punten, maar moest dan nog wel 42x scoren om ons doelgemiddelde te overschrijden. Een onbegonnen zaak, maar vrijdagavond stond de verlossende uitslag van Zwaagwesteinde C1 – Kollum C2 op de KNVB-site, 9-0 winst voor Zwaagwesteinde en waren we eindelijk kampioen en kon zaterdag op de Familiedag het feest gevierd worden.

Doelpuntenmakers: Matthias Scholtus (4) en Remi Kootstra.

Jongens gefeliciteerd met jullie kampioenschap namens leiders en trainer en ouders.

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button