HoofdnieuwsRegionaalSport

Friese-Boys dames eindigd derde in Franeker

FRANEKER – Het team van de dames van Friese Boys bestond uit Tjimkje Hansma, Teatske Hansma, Tamara ten Hoeve, Boukje Hendrika Weistra, Tineke Bijleveld, Ester Oomens, Julia de Boer en Line Couperus. Coaches Jaring Hansma en Hielke de Graaf. Er moesten 5 wedstrijden gespeeld worden van 14 minuten.

De eerste wedstrijd moest er gespeeld worden tegen Robur uit Harlingen en deze meiden zeiden in de gang tegen elkaar als we van Friese Boys verliezen dan kunnen we wel naar huis. Robur kwam er niet aan te pas, want door goals van Tamara (2) en Tjimkje werd er met 3-1 gewonnen. Er werden vele kansen gemist. Robur verloor later in 14 minuten tijd van VIOD met 16-0. In de tweede wedstrijd moest er gespeeld worden tegen Birdaard. Tamara opende al snel de score, daarnaast kregen een dame van Birdaard een gele kaart en met een speler meer kon er helaas niet geprofiteerd worden. In de slotminuut werd dit zelfs fataal. Keepster Line kreeg een indirecte vrije trap tegen en de inzet van Birdaard werd op de lijn geraakt en ging het doel in, 1-1. Toch een gelijkspel met een nasmaak.

De derde wedstrijd werd er gespeeld tegen FFS. Dit team had van Birdaard gewonnen, dus moeilijke pot op papier. Een leuke wedstrijd om te zien met een prima keepende Line. Teatske (laatste man) met daarvoor de hardwerkende Julia en Ester die later vervangen werden door Boukje Hendrika en Tineke. Tjimkje verving Tamara en scoorde in de slotfase de enige treffer. Dus na drie wedstrijden 7 punten stond Friese Boys op een tweede plaats.

De laatste twee wedstrijden moest er gespeeld worden tegen de favorieten VIOD 1 en ONS BOSO Sneek veld, deze teams hadden tegen elkaar gelijk gespeeld. De vierde wedstrijd moest er tegen VIOD gespeeld worden. Dit team had de overige wedstrijden dik gewonnen. Ester werd als keepster ingezet en met vol vertrouwen werd deze wedstrijd ingegaan. Helaas konden we de bal voorin niet vasthouden en dat betekende dat aanval op aanval richting het Friese Boys doel ging en de teller werd in de slotseconde op 0-8 gezet, een kansloze nederlaag. Tjimkje liep een blessure aan haar scheenbeen op, maar ze kon de laatste wedstrijd toch nog even spelen. De laatste wedstrijd moest tegen ONS gespeeld worden en uiteindelijk werd in de slotminuten de score opgevoerd naar 0-6. Uiteindelijk de best of the rest met een derde plaats.

 

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button