Friese-Boys dames in actie tijdens het Dijkstra toernooi

WARFSTERMOLEN – Met veel moeite kon de coach een elftal op de been brengen, gelukkig waren er vier MC-spelers beschikbaar en werd er afgereisd met dertien speelsters. Onder winderige omstandigheden kon het Dijkstra-toernooi worden afgewerkt. Er werd twee keer vijftien minuten gespeeld.

Friese Boys – Ulrum                0-1

In de eerste wedstrijd waren beide teams aan elkaar gewaagd. De scheidsrechter bood de helpende hand door een strafschop te geven toen een Friese Boys-speler van dichtbij de bal tegen de hand kreeg. Keeper Line was kansloos. Ester kreeg in de tweede helft de grootste kans, maar de keeper had een schitterende safe. Helaas een nipte nederlaag, waar een gelijkspel op zijn plaats was geweest.

Friese Boys – De Lauwers       0-1

De Lauwers had de laatste drie edities van het Dijkstra-toernooi gewonnen en was gemotiveerd om hun eigen toernooi te winnen. Het was vandaag hun eerste wedstrijd. De Lauwers was de betere ploeg. Tineke Bijleveld speelde prima op rechtsachter tegen de beste speler van De Lauwers. Julia kreeg een prima schietkans, helaas geen doelpunt. Het bleef heel lang 0-0. Een misverstand tussen libero Teatske en linksback Boukje Hendrika leidde  tot het enige doelpunt van de wedstrijd.

Friese Boys – OKVC                1-4

Tegen het fysiek sterke OKVC was het verweer na drie minuten gebroken. Er werd door de tegenstander twee keer geprofiteerd van misverstanden bij Friese Boys 0-2. In de tweede helft kwam Friese Boys terug door een doelpunt van Ester via de binnenkant van de paal, 1-2. Uiteindelijk werd het toch nog een hoge score.

Friese Boys – Kollum 3-1

Beide teams hadden alle wedstrijden verloren. Na een wedstrijd rust ging Friese Boys met succes in de aanval en dat leverde alras een goal op van Ester, 1-0. Gwenda in de spits en Tineke als aangever waren beweeglijk en een plaag voor de tegenstander. Nynke Mellema schoot op het doel en een Kollum-speelster zorgde voor het laatste tikje, 2-0. In de tweede helft scoorde Kollum de aansluitingstreffer, 2-1, keepster Gemma kon er net niet bij. Daarna kreeg Ilse grote kansen op aangeven van Tjimkje, maar het lukte haar niet. Coby en Sjoukje kregen nog kansen na uitstekende corners van Tjimkje, maar de keepster was attent aanwezig. Uiteindelijk was het Ester die de 3-1 op het scorebord zette.

Na vier vermoeiende wedstrijden werd de vierde plaats behaald. De prijsuitreiking was in de feesttent.

De topscorer van het toernooi was een speelster van De Lauwers met vier doelpunten. De Lauwers won dit toernooi voor de vierde maal in successie. Een mooie beker uitgereikt door Oeds Paauw werd door de afscheidnemende Gemma in ontvangst genomen. Omstreeks middernacht waren de laatste Friese Boys-leden in Kollumerzwaag. De MC-speelsters Sjoukje, Coby, Nynke en Ilse bedankt voor het meespelen bij de Friese Boys-vrouwen.

Donderdag 13 juni speelt Friese Boys met twee teams het 5 tegen 5 toernooi in Gerkesklooster vanaf 19.00 uur.