HoofdnieuwsRegionaalSport

Friese Boys eenvoudig langs Drogeham

DROGEHAM – Friese Boys heeft de uitwedstrijd tegen Drogeham met 0-5 gewonnen. Bij de rust was de stand 0-3. Al na twee minuten had Friese Boys een mogelijkheid, maar de vrije trap van Wietse van der Land ging over de lat. Jilt Nicolai kreeg enkele minuten later een uitstekende kans, maar doelman Wopke Veenstra van Drogeham redde uitstekend. Daarna kreeg Drogeham via Peter Poortman de eerste mogelijkheid, maar verder dan een rollertje in de handen van Auke Hoekstra kwam de Drogeham-aanvaller niet. Na een uitstekende aanval nam Friese Boys de leiding. Met een prima pass lanceerde Wietse van der Land René de Jong en diens voorzet werd verzilverd door Erik Hilboezen, 0-1. Een knal van Van der Land werd uitstekend gestopt door Wopke Veenstra. In de laatste tien minuten voor de pauze besliste Friese Boys in feite al de wedstrijd. Eerst werd een corner van De Jong ingekopt door Arjen Bosma, 0-2 en pal voor de thee verdween een voorzet van Harmen Hietkamp ineens achter goalie Veenstra, 0-3.

Na de thee moest Auke Hoekstra twee keer handelend optreden. Eerst na een vrije trap van Eerde de Vries en even later bij een schot van dezelfde speler. Toen doelman Veenstra de bal in de voeten van René de Jong plaatste wist deze wel raad met het buitenkansje, 0-4. Een schot van Harmen Hietkamp werd gestopt door Veenstra. Nadat Marten Starkenburg en Arjen Bosma mogelijkheden niet wisten te benutten werd het 0-5 door verdediger Eberhard Kloosterman. De score had nog hoger kunnen uitvallen, maar Friese Boys wist niet meer te scoren.

“Meestal geven we vanaf het begin plankgas”, aldus Drogeham-speler Eerde de Wind. “Vandaag was dat niet zo, er was geen drive naar de goal. In het begin van de tweede helft kregen we kansen, maar de keeper pakte ze goed. We waren niet scherp genoeg. We hadden vier wedstrijden achter elkaar gewonnen, maar staan nu weer met beide benen op de grond”.

“We waren beter”, wist Harmen Hietkamp van Friese Boys. “Ze gaven veel ruimte en daar hebben we goed van geprofiteerd. De score had nog hoger kunnen uitvallen. Mijn doelpunt was natuurlijk zo bedoeld.  Nou nee,  ik wou de bal strak voorgeven en hoopte dat iemand er bij de tweede paal tegenaan zou lopen. Maar de bal ging er ineens in. In het begin van de tweede helft was het even onrustig, maar daarna pakten we het weer op en hebben het rustig uitgespeeld”.

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button