Friese Boys en GSVV delen de punten

KOLLUMERZWAAG – De wedstrijd Friese Boys – GSVV is in een 2-2 gelijkspel geëindigd. Bij de rust leidde de thuisclub met 1-0.

Het duel begon uitstekend voor Friese Boys, want al na vier minuten schoot Sander Hoekstra via de vingertoppen van GSVV-doelman Johannes van der Meer raak, 1-0. Vijf minuten later had de gelijkmaker moeten vallen toen Klaas Ykema Louis Lyklema vrij voor het doel zette. De GSVV-aanvaller schoot echter naast. Een vrije trap van Lammert-Jan Brandsma eindigde in de handen van Friese Boys-goalie Auke Hoekstra en tweede vrije trap van Brandsma ging naast. Vijf minuten voor de thee kopte ook Lyklema naast op aangeven van Tjipke van der Veen.

De tweede helft zou meer spektakel brengen. Jilt Nicolai schoot namens Friese Boys in de handen van Van der Meer en Lyklema schoot op de benen van Auke Hoekstra. Scheidsrechter Brussen uit Emmen constateerde daarna een handsbal van René de Jong en dat leverde GSVV een strafschop op. Lammert-Jan Brandsma bleef koel en scoorde vanaf de stip, 1-1. Friese Boys was daarna dicht bij een nieuwe voorsprong. Een voorzet van René de Jong werd ingekopt door Sander Hoekstra, maar doelman Van der Meer redde voortreffelijk. Niet Friese Boys, maar GSVV nam de leiding. Een goede actie van invaller Wijtze van der Meer werd afgerond door Klaas Ykema, 1-2. Twaalf minuten voor tijd werd het gelijk. GSVV kreeg de bal na een hoekschop van René de Jong niet weg en Sander Hoekstra schoot hard raak, 2-2. Beide ploegen waren nog dicht bij de winst. Een kopbal van GSVV-verdediger Ietze Durk Keuning belandde tegen de paal en doelman Van der Meer redde een punt voor zijn team door een kopbal van Arjen Bosma over de lat te tikken. Het bleef daardoor 2-2.

Daarmee was Louis Lyklema van GSVV niet tevreden. “Nee, want we hebben meer kansen gehad, waaronder ikzelf. Ik had toch één of twee moeten maken. We voetbalden goed en zaten er fel op. We staan nog niet zo hoog, we hebben een kleine selectie en er zijn door diverse oorzaken spelers afwezig. Maar als iedereen fit is kunnen we bovenin meedraaien”.

“Over de hele wedstrijd gezien kunnen we tevreden zijn”, aldus Arjen Bosma van Friese Boys. “In de eerste helft verloren we teveel duels en gaven we teveel ruimte weg, de linies stonden te ver uit elkaar. In  de tweede helft begon GSVV beter te voetballen. GSVV was goed vandaag we hadden er de handen vol aan. Het verbaast me dat ze zo laag staan”.