HoofdnieuwsRegionaalSport

Friese Boys en Ropta Boys delen de punten

KOLLUMERZWAAG – De wedstrijd Friese Boys – Ropta Boys is in een 1-1 gelijkspel geëindigd. Deze stand was al bij de rust bereikt. Na bijna een kwartier was de eerste kans voor Friese Boys, maar Sander Hoekstra zag zijn schot gestopt door doelman Lieuwe Verhaag. Het werd toch 1-0 voor de thuisclub toen Sander Hoekstra een schot van René de Jong doeltreffend van richting veranderde. Na een voorzet van Simon Dijkstra kon rechtsachter Willem Wijma van de gasten vrij inkoppen, maar de bal ging naast. De gelijkmaker viel even later toen Simon Dijkstra keihard uithaalde, 1-1. Een goed schot van Geert Linthof werd knap gestopt door Friese Boys-doelman Auke Hoekstra.

De beginfase van de tweede helft was voor Friese Boys. Het leverde kansen op voor de thuisclub. Sander Hoekstra kopte naast en René de Jong zag zijn inzet gestopt door Lieuwe Verhaag. De Ropta Boys-goalie stopte ook een inzet van Wietse van der Land. Namens de gasten richtte Tsjidsger Braaksma daarna te hoog. In de slotfase van het duel redde Auke Hoekstra een punt voor Friese Boys. Eerst toen Simon Dijkstra uit de draai inschoot en even laten bij een vrije trap van dezelfde speler. Het bleef daarom 1-1.

“Het was geen hoogstaand duel”, vond Birhanu Rispens van Ropta Boys. “We kregen in de eerste helft mogelijkheden, maar maakten soms de verkeerde keuzes. In de tweede helft was Friese Boys feller, daar zal hun trainer in de pauze ook wel opdracht voor hebben gegeven, denk ik. In de slotfase waren we nog dicht bij 1-2, maar ja, als je niet scoort kom je ook niet voor”.  “We probeerden direct druk te zetten”, aldus René de Jong van Friese Boys. “In de eerste tien minuten lukte dat, maar daarna won Ropta Boys de duels. In de rust vroeg de trainer wie nu eigenlijk de baas was in het veld, zij of wij. In de tweede helft zaten we er feller op we kregen ook kansen, waaronder ik zelf. We hadden het geluk echter niet mee. 1-1 is terecht, maar we hadden graag gewonnen vandaag”.

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button