Friese Boys hervat competitie met zege op Marrum

KOLLUMERZWAAG – Na 3 maanden kon er eindelijk weer competitievoetbal worden gespeeld. Friese Boys hervatte de competitie met een 2-0 overwinning op Marrum. De ruststand was 1-0.

Dat laatste mocht eigenlijk een wonder heten, want de gasten kregen in de eerste helft enkele geweldige mogelijkheden. De eerste was na drie minuten voor Jurjen Steegstra, maar zijn schot ging naast. Nog in dezelfde minuut verscheen Marten-Evert Borger alleen voor het doel, maar thuisclubdoelman Auke Veenstra redde uitstekend. Friese Boys kwam beter in de wedstrijd, maar kansen leverde dat niet op. Integendeel de gasten bleven gevaarlijk, maar een kopbal van Aede-Jan Dijkstra werd geblokt en Marten-Evert Borger stuitte na een prima aanval opnieuw op doelman Veenstra. Friese Boys werd daarna gevaarlijk, maar de hoekschop van Eelke Venema werd uit de doelmond gewerkt. Vijf minuten voor de thee nam Friese Boys de leiding. Een voorzet van Eelke Venema belandde uiteindelijk via enkele spelers op het hoofd van Willem Jan Hiemstra, die doelman Thomas Roersma verschalkte, 1-0

Direct na de thee was Sietse Hoogsteen dicht bij een treffer, maar Roersma wist nog net redding te brengen. Een knal van Arjan Bosma ging naast en Sander Hoekstra kopte voorlangs. Een snelle aanval leverde een kans op voor Rienk Postma, maar zijn schot werd een prooi voor Roersma. Direct daarop was het wel raak. Na een voorzet op maat van Ludo Bosma had Sander Hoekstra koppend succes 2-0. Bijna had Hoekstra ook 3-0 gescoord, maar zijn kopbal op aangeven van Rienk Postma belandde via doelman Roersma tegen de paal.

Trainer Jan Kempenaar, die de zieke Henk de Boer verving, had ook gezien dat Marrum in de eerste helft kansen kreeg. “Maar die kregen zij vooral door onze fouten, door verkeerd inspelen. Met name. Auke Veenstra redde enkele keren uitstekend. In de tweede helft ging het echter beter.” Collega Daniël Vriesema van Marrum: “We kwamen in de eerste helft drie keer alleen voor de keeper. Die redt hen uitstekend. In de tweede helft ging het minder, we konden de bal niet meer vasthouden voorin”.