Friese Boys in alle eenvoud langs Oostergo

EE –  Zaterdag stond de laatste bekerwedstrijd op het programma voor Oostergo tegen Friese Boys. De gasten uit Kollumerzaag speelden gretig en niet onverdiend. Na een minuut stilte voor de overleden hoofdsponsor J.H. Dijkstra van Oostergo startten beide ploegen om 14.35 uur.

Friese Boys begon fanatiek en scoorde al in de 1ste minuut van de wedstrijd. Door een verdediging fout in de Oostergo defensie kon Hoogsteen van Friese Boys de bal zo in het net schieten. 0-1. Na een kwartier voetballen schoot Hietkamp van de gasten met een mooie curve naast keeper Jelmer Hoekstra. 0-2. Na ruim 25 minuten voetbal kreeg Martijn Jolink van Oostergo een mogelijkheid om de aansluitingstreffer te maken maar keeper Auke Hoekstra verhinderde dit. Na een half uur spelen was het Lieuwe Sytsma die dan toch nog de 1-2 op het scorebord wist te krijgen via een kopbal die maar net langs de uitkomende keeper van de gasten in de goal verdween. Dit was tevens de ruststand.

Na de rust kwamen Lars de Jong en Douwe Kroodsma voor Lieuwe Sytsma en Willem Sikkema binnen de lijnen. Het publiek stond nog rustig te genieten van de koffie en de teller stond al op 1-3. De kopjes gingen omlaag bij de Oostergo spelers en het was Friese Boys die dicteerde op het veld. Hietkamp en Hoogsteen van Friese boys konden elkaar vandaag wel vinden en dit resulteerde niet veel later in wederom een voltreffer voor de gasten 1-4. Namens Oostergo kwam Bert Loonstra nog voor Johannes Visser binnen de lijnen en gingen achterhoede spelers Timmerman en Nutma voorin spelen. Keeper Jelmer Hoekstra van Oostergo zorgde ervoor dat er vandaag niet meer tegentreffers kwamen want dan had de score ook zo kunnen uitlopen naar 1-7. Na het prima spel van dinsdag avond tegen Kollum vandaag een dromerig en ongemotiveerd Oostergo. De eerste zaterdag in september start de competitie voor het team uit Ee thuis tegen Rottevalle. Dat er dan beter gevoetbald moet worden als vandaag staat als een paal boven water.