Friese Boys in slotseconde langs Ouwe Syl

KOLLUMERZWAAG – De wedstrijd Friese Boys – Ouwe Syl is door de thuisclub met 4-2 gewonnen. De beslissende doelpunten werden pas in de slotminuut gescoord.

Het eerste half uur was voor Friese Boys. Verdediger Robert Kuipers knalde via de lat over en Sally Atema stuitte vrij voor het doel op Ouwe Syl-goalie Remco Peter Keizer. Na een voorzet van Robert Kuipers knalde Erik Hilboezen even later schitterend raak, 1-0. Na bijna twintig minuten leverde een overtreding op Sander Hoekstra een strafschop op voor Friese Boys die door Jelle de Graaf werd benut, 2-0. Bindert Poelstra was daarna namens de gasten dicht bij een treffer, maar zijn inzet ging via de schoen van Kuipers over het doel. Doelman Keizer redde vervolgens stijlvol op een kopbal van Sander Hoekstra. Pal voor de thee viel de aansluitingstreffer toen Wesley van Empel een voorzet van links hard inschoot, 2-1. Pogingen van Gerard de Vries en nogmaals Van Empel brachten de gelijkmaker niet op het scorebord.

Direct na de thee schoot Sander Hoekstra naast. Na drie minuten legde Ouwe Syl een vloeiende aanval op de grasmat die doeltreffend werd afgerond door Gerbrand Smits, 2-2. Een afstandsschot van opnieuw Smits belandde in de handen van Auke Hoekstra. Een inzet van Sander Hoekstra werd door Keizer met de voet gestopt evenals een schot van Willem Jan Hiemstra. Het leek 2-2 te blijven, maar in de laatste minuut trok Friese boys de wedstrijd toch naar zich toe. Eerst schoot Sietse Hoogsteen van dichtbij raak, 3-2 en in de laatste seconden profiteerde Sander Hoekstra van een slippertje van de overigens goed spelende doelman Keizer, 4-2.