Friese Boys kansloos tegen koploper VIOD

DRIESUM – Het is Friese Boys niet gelukt koploper VIOD Driesum het eerste puntverlies te bezorgen. Na een 3-0 ruststand wonnen de Driesumers uiteindelijk verdiend met 4-0. Het duurde even voordat de thuisclub op dreef kwam, maar na zeventien minuten was het raak. Jouke Bosgraaf nam een vrije trap; Jelmer Visser liep uit de dekking en scoorde simpel, 1-0. Na een actie van Nykle-Durk van der Valk zag Jelmer Visser zijn schot gestopt door doelman Auke Hoekstra. Een omhaal van Pieter-Ele Kuitert werd eveneens een prooi voor de goalie. Friese Boys kwam niet verder dan afstandsschoten van Sally Atema en Eelke Venema, maar deze leverden geen problemen op voor doelman Rutger Atema. Zeven minuten voor de pauze werd een voorzet van Jelmer Visser afgerond door Kuitert, 2-0. Na een actie van opnieuw Jelmer Visser tikte Jelle de Graaf de bal in eigen doel, 3-0. Na balverlies kon Jelmer Visser pal daarna alleen op het doel afgaan, maar de aanvaller schoot deze keer naast. Bauke Visser werd pal voor de rust goed afgestopt door doelman Hoekstra.

Na de thee misten pogingen van Roelof van der Veen en Pieter-Ele Kuitert de juiste richting. Na twintig minuten scoorde Bauke Visser wel na een pass van Roelof van der Veen, 4-0. Een goed schot van de bij de gasten ingevallen Wietse van der land werd daarna gestopt door goalie Atema en de VIOD-goalie stopte ook een harde knal van Jelle de Graaf. Wietse van der Land schoot daarna nog naast. Omdat VIOD het net evenmin nog wist te winden bleef het 4-0.

“Een gemakkelijke overwinning”, vond Nykle-Durk van der Valk van de thuisclub. “De beginfase was enigszins lastig, maar toen we gescoord hadden was het gemakkelijk voetballen. Aan de zijkanten lag veel ruimte vandaag om de ballen goed voor te geven. Als we dinsdag van GSVV winnen kunnen we volgende week kampioen worden”.

“Het ging slecht”, vond Willem-Jan Hiemstra van Friese Boys. “Ze kwamen steeds over de zijkanten, we konden er alleen maar achteraan lopen. VIOD was de betere ploeg en scherper dan wij. De vierde plaats kunnen we nu wel vergeten en we kunnen het seizoen alleen maar leuk uitvoetballen”.