HoofdnieuwsRegionaalSport

Friese Boys niet tevreden met punt tegen Wardy

KOLLUMERZWAAG – Friese Boys haalde zaterdag slechts één punt tegen Wardy. Dat was te weinig, want gezien het aantal kansen had er duidelijk meer in gezeten voor de ploeg van trainer Henk de Boer. De eerste mogelijkheid was overigens voor Wardy, maar Erwin van der Sloot schoot naast. Daarna kreeg Friese Boys een kans, maar Sietse Hoogsteen legde de bal breed toen hij vrij voor het doel opdook. Uit de aansluitende hoekschop kopte Sander Hoekstra in de handen van doelman Romke Swart. De na een blessure weer in het Friese Boys-doel teruggekeerde Auke Hoekstra redde op een vrije trap van Erwin van der Sloot. Erik Hilboezen kreeg in de slotfase een mogelijkheid, maar kreeg de bal niet achter Swart.

In het tweede bedrijf startte Friese Boys feller. Een vrije trap van Robert Kuipers ging naast het Wardy-doel. Sander Hoekstra ging neer in het strafschopgebied, maar scheidsrechter Martin Baar uit Scheemda liet doorspelen. Invaller Ludo Bosma was dicht bij een treffer maar zijn kopbal werd uit de doelmond gehaald. Sander Hoekstra kreeg een prima mogelijkheid, maar kopte van dichtbij in de handen van doelman Swart. Hoekstra kreeg daarna nog een uitstekende kans, maar opnieuw redde Swart prima. Het doelpunt viel aan de andere kant. Na een uitval scoorde Ynte van Hyum, 0-1. Auke Hoekstra voorkwam vervolgens de 0-2 bij een kans van Thomas Nauta. Een hard schot van Robert Kuipers verdween rakelings over het Wardy doel, terwijl Sander Hoekstra de buitenkant van de paal raakte. Tien minuten voor tijd was het eindelijk prijs. Na een voorzet van Sally Atema knalde Hoekstra nu wel raak, 1-1. Even later kreeg de spits zijn tweede gele kaart en kon dus gaan douchen. Het bleef bij een voor Friese Boys teleurstellende 1-1.

 

“De eerste kans was voor ons, maar daarna was Friese Boys de bovenliggende partij”, aldus trainer Auke Feenstra van Wardy.  “De tien minuten na ons doelpunt konden we redelijk mee, maar de rest was voor Friese Boys, 1-1 was het maximaal haalbare vandaag. ik ben daar tevreden mee. We moeten nu punten gaan pakken om degradatie te voorkomen. We hebben nog wel een zwaar programma, maar toch zien we wel mogelijkheden. We misten vandaag weliswaar enkele spelers, maar ik vind dat een slap excuus, want we hebben tenslotte een selectie van twintig spelers”.

”Ik ben niet tevreden”, aldus collega Henk de Boer van Friese Boys. “Friese Boys was zeker de betere ploeg, dat bevestigde mijn collega ook. We hebben veel kansen gehad. Er moet echter beter gevoetbald worden, voorzetten lukten niet, het inspelen was niet goed. We hebben niet geprofiteerd van de fouten van Wardy. In de tweede helft speelden we agressiever dat had ik in de rust ook aangegeven. Sander Hoekstra kreeg twee gele kaarten, maar de eerste kreeg hij voor het wegtrappen van de bal terwijl Wardy voor hetzelfde vergrijp geen kaarten kreeg. Bij de tweede liet de keeper Van Wardy zich theatraal vallen”

 

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button