HoofdnieuwsRegionaalSport

Friese Boys met royale cijfers langs Ternaard

TERNAARD – Friese Boys heeft de uitwedstrijd tegen Ternaard met 1-4 gewonnen. Ondanks de grote zege was het bepaald geen gemakkelijke overwinning. De thuisclub kreeg ook een aanzienlijk aantal kansen, maar een uitstekend keepende Auke Hoekstra hield Friese Boys op de been.

 

Het was Friese Boys dat na een kwartier de leiding nam: een voorzet van Rienk Postma werd ingekopt door Sander Hoekstra, 0-1. Na een vrije trap van Wietse van der Land was Hoekstra ook dicht bij 0-2, maar nu ging de bal rakelings voorlangs. De thuisclub kreeg daarna uitstekende mogelijkheden. Zowel Hotze Ferwerda als Roel Hoekstra verschenen vrij voor het doel, maar beide keren redde Auke Hoekstra prima. Aan de andere kant tikte doelman Marco Tilma een schot van René de Jong over de lat. Friese Boys kwam na een mooie aanval op 0-2. Arjen Bosma lanceerde Allard Wijbenga en diens voorzet werd door Sander Hoekstra in een doelpunt omgezet, 0-2. De thuisclub scoorde direct daarop tegen via rechtsachter Teake-Jan Keegstra, 1-2. Auke Hoekstra voorkwam 2-2 na een inzet van Gosse-Reinder Kingma. Sander Hoekstra zag in de slotminuten twee keer een inzet door een Ternaard-verdediger van de doellijn gehaald.

Direct na de thee kreeg Roel Hoekstra een kans op 2-2, maar de bal verdween over het Friese Boys-doel. Een geweldige rush van invaller Jilt Nicolai stond aan de basis van de 1-3. De voorzet van Nicolai werd in het doel gewerkt door Erik Hilboezen. Auke Hoekstra wist daarna van geen wijken en stopte inzetten van Hotze Ferwerda en Tsjerk Meijer. De wedstrijd werd beslist toen opnieuw Erik Hilboezen een voorzet van René de Jong verzilverde, 1-4. Dat Arjen Bosma nog een prachtige kans liet liggen deerde niemand in het Friese Boys-kamp.

“Wat moet je zeggen”, aldus trainer Hans Blom van Ternaard. “We hebben zoveel kansen gehad, als je die niet benut kun je hier tegenop lopen. De keeper van Friese Boys heeft de wedstrijd in de eerste helft voor hen gered. Ik vond ons in de eerste helft voetballend niet minder, misschien zelfs beter en ik denk dat we in de eerste helft meer kansen hebben gehad als Friese Boys. Met het voetbal van Ternaard is niets mis en tegen De Lauwers vlogen ze er wel in. Laten we dit op een incident houden”.

“In de eerste helft voetbalden we wel goed”, vond trainer Jaap Visser van Friese Boys. “We grepen achter soms niet goed in, waardoor Ternaard enkele kansen kreeg. Wij hebben echter ook verschillende mogelijkheden gemist. Op basis van de tweede helft hebben we verdiend gewonnen. In de eerste helft gaven we nummer 7 en 10 (Wietse Sipma en Roel Hoekstra) teveel ruimte. In de tweede helft pakten we dat beter op en kwamen ze er niet meer aan”.

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button