Friese Boys verliest van Anjum

KOLLUMERZWAAG – Friese Boys heeft de thuiswedstrijd tegen Anjum met 1-2 verloren. Deze stand was al bij de rust bereikt. Voor de wedstrijd kwam Friese Boys op de foto vanwege de nieuwe sponsoren Gommers Houtbouw en hoveniersbedrijf P. de Boer.

De eerste poging na het beginsignaal was van Anjum-aanvaller Pope-Bauke Holwerda, maar de bal belandde in de handen van Auke Hoekstra. Een geweldige knal uit een vrije trap van Ietsen-Eise Kloosterman vloog over het Friese Boys-doel. De eerste mogelijkheid voor Friese Boys was voor Sander Hoekstra maar zijn kopbal ging naast. Na iets meer dan een kwartier constateerde scheidsrechter De Klein uit Surhuisterveen een overtreding op Sietse Hoogsteen en gaf een strafschop aan Friese Boys. Doelman André Turkstra van de gasten stopte de inzet van Erik Hilboezen, maar in de rebound scoorde Hilboezen alsnog, 1-0. Halverwege de eerste helft maakte Anjum gelijk. Ietzen-Eise Kloosterman bracht een vrije trap hoog voor het doel. Hoekstra kwam uit zijn doel, maar zag Brandt Schaap raak koppen, 1-1. Een kopbal van Wiebe-Wessel Bos ging daarna maar rakelings naast het Friese Boys-doel. Na een overtreding op Johan Boersma mocht ook Anjum een penalty nemen en Pope-Bauke Holwerda benutte deze onberispelijk, 1-2.

In de tweede helft drong Friese Boys aan en Sander Hoekstra kopte naast het Anjum-doel. Pogingen van Jilt Nicolai en Willem Jan Hiemstra brachte de gelijkmaker niet op het scorebord. Na twintig minuten belandde een kopbal van Anjum-verdediger Wietse Rosier tegen de lat. Aan de andere kant knalde Willem Jan Hiemstra naast na een pass van Wietse van der Land. Negen minuten voor tijd kreeg invaller René de Jong een goede mogelijkheid op de gelijkmaker, maar André Turkstra redde uitstekend. In de slotfase lieten Sietse Jansma en Klaas-Jan Streekstra na een counter de kans op 1-3 liggen. Jansma schoot op de benen van Hoekstra. Een tweede kans voor Jansma ging naast waardoor het 1-2 bleef.

“Anjum was in de eerste helft de betere ploeg”, vond trainer Bauke de Bruin van Anjum. “In de tweede helft hebben we het even moeilijk gehad, maar in de slotfase hadden we de wedstrijd moeten beslissen. Friese Boys heeft trouwens maar één echte kans gehad in de tweede helft. Ze namen risico’s in de tweede helft, dat hadden we moeten afstraffen. Er stond bij ons wel een team in het veld vandaag vond ik”.

“In de eerste helft was er totaal geen beleving bij ons”, vond trainer Henk de Boer van Friese Boys. “Alles wat we zaterdag hadden, was er vandaag niet. Er zat een zekere loomheid in de ploeg. De 1-0 was mooi meegenomen, maar door fouten bij ons werd het gelijk. Bij de strafschop van Anjum gebeurde overigens niet echt veel vond ik. In de tweede helft hebben we eigenlijk constant op de helft van Anjum gevoetbald. We krijgen nu een zware serie wedstrijden; het halen van de vierde plaats wordt een stuk moeilijker”.