Friese Boys wint inhaalduel van SC Leovardia

LEEUWARDEN – Voor Friese Boys stond het inhaalduel tegen SC Leovardia op het programma. Het werd een 0-2 overwinning voor de ploeg uit Kollumerzwaag; bij de rust was het 0-1.

In de beginfase gebeurde weinig bijzonders. Na twintig minuten gaf Sander Hoekstra goed voor, maar het schot van Wietse van der Land werd goed gestopt door Leovardia-doelman Mohite Tibben. Ook een inzet van Sander Hoekstra werd gepakt door de doelman. Nadat Hoekstra nog eens naast schoot kreeg de thuisclub een uitstekende kans toen Marcel Twickler na een aanval door het centrum alleen voor het doel verscheen. De aanvaller schoot echter naast. Middenvelder Akara Tibben schoot rakelings over. Doelman Mohite Tibben moest vervolgens ver uit zijn doel om Wietse van der Land van scoren af te houden. Een hard schot van Bindert Poelstra werd door Friese Boys-doelman Auke Hoekstra uitstekend gestopt. Friese Boys nam daarop de leiding; Sander Hoekstra legde terug op Marten Starkenburg die raak schoot, 0-1. Op slag van rust verscheen Twickler na een pass van Jelmer Dirks opnieuw vrij voor Hoekstra, maar deze keer ging de bal over.

Direct na de thee schoot invaller Erwin Weggelaar namens de thuisclub naast. Friese Boys verdubbelde daarop de voorsprong. Voorbereidend werk van Minze Beerda werd afgerond door Erik Hilboezen, 0-2. De thuisclub gaf niet op; Jelmer Visser knalde van afstand over en Bindert Poelstra schoot na een afgeslagen hoekschop in de handen van Auke Hoekstra. Marcel Twickler kreeg zijn derde kans van de wedstrijd maar Hoekstra bracht redding. Sander Hoekstra kreeg 0-3 niet op het scorebord en een inzet van Weggelaar ging rakelings voorlangs. Een nieuwe inzet van Weggelaar werd gestopt door Hoekstra. Wietse van der Land zag zijn vrije trap gestopt door Tibben en ook Jilt Nicolai (voorlangs) en Erik Hilboezen (gestopt) kregen nog mogelijkheden maar het bleef bij 0-2.

“Een verdiende overwinning voor Friese Boys”, vond Marcel Twickler van SC Leovardia. Wij hebben de kansen niet benut. Ik kreeg ook een paar mogelijkheden, maar ik schoot ze er niet in. In de eerste helft ging het op en neer. We kwamen door een schot dat van richting werd veranderd op achterstand. We draaien goed mee; het voornaamste is echter dat we er plezier in hebben. Lekker voetballen en dan komen de punten vanzelf.

“Het ging goed”, vond Eberhard Kloosterman van Friese Boys. Ik speelde voor Jelle de Graaf in het centrum. Dat is ook de positie waar ik het sterkst ben; Technisch ben ik niet sterk. Ik hoop op een basisplaats, maar dat beslist de trainer. Ik verwacht dat Friese Boys dit seizoen bovenin meedraait”.