Friese Boys wint royaal van GSVV

GERKESKLOOSTER – Na de 6-0 overwinning van vorige week wist Friese Boys opnieuw met royale cijfers te winnen. Thuisclub GSVV werd met 0-4 geklopt.

Wellicht was alles anders gegaan als Louis Lyklema GSVV na vier minuten op voorsprong had gezet. De GSVV-speler verscheen alleen voor het doel, maar zag zijn schot gestopt. Ook een vrije trap van Lammert-Jan Brandsma werd uit de hoek getikt. Daarna kwam Friese Boys enkele keren gevaarlijk voor het doel, maar Erik Hilboezen en Sander Hoekstra hadden vooralsnog geen succes. Nadat Sander Hoekstra een schot na 25 minuten gestopt zag, kreeg Jornt Halma van GSVV eveneens een goede mogelijkheid, maar ook hij kwam niet tot scoren. Pal voor de rust nam Friese Boys de leiding: Erik Hilboezen zette voor en Arjen Bosma schoot via een GSVV-been raak, 0-1. Nadat een schot van Tjipke van der Veen op het Friese Boys-doel niet het beoogde succes had verdubbelden de gasten na de thee de voorsprong: Arjen Bosma lanceerde Sander Hoekstra en de Friese Boys-spits maakte vervolgens zijn 15e treffer van het seizoen, 0-2. GSVV kreeg nog een prima kans, maar Klaas Ykema knalde naast. Direct daarop was het duel beslist. Op aangeven van Sander Hoekstra scoorde Harmen Hietkamp, 0-3. De mooiste goal viel in de slotseconden. Na een hoekschop controleerde Arjen Bosma de bal goed en schoot fraai raak, 0-4.

“Friese Boys heeft terecht gewonnen”, vond Sytze de Haan van GSVV. “Niettemin hadden wij in de eerste helft ook goede kansen maar we maken ze niet. Anders wordt het misschien een geheel andere wedstrijd. We scoren moeilijk. We zijn nog niet veilig en zullen daarom nog enkele wedstrijden moeten winnen”.

“Ik vond dat wij de bovenliggende partij waren”, aldus Arjen Bosma van Friese Boys. “GSVV heeft in de eerste helft nog enkele goede kansen gehad, maar in de tweede helft domineerden wij”. Over de fraaie 0-4: “Het was aannemen, niet nadenken en uithalen”.