Regionaal

Friese Fiets APK op De Saad

DAMWÂLD – Te vaak zijn kinderen het slachtoffer van verkeersongevallen. Omdat de donkere dagen er weer aankomen, is het juist nu belangrijk aandacht te besteden aan de veiligheid op de fiets. Daarom was er fietscontrole op maandag 24 oktober 2016 op Christelijke Mavo De Saad in Damwâld.

Zeventig fietsen van leerlingen van klas 1 zijn gecontroleerd op zichtbaarheid. De heer en mevrouw Idskema (al twintig jaar vrijwilligers) controleerden de fietsen op gebreken. Rijwielherstellers Tsjisse Haisma en Tjisse Riemersma verrichten kleine reparaties. Politie Team Noord gaf voorlichting en Van de Chauffeursvereniging Friesland was Oeds Zoer aanwezig om voorlichting te geven over onder andere de ‘dode hoek’. Veilig Verkeer leverde de materialen voor deze Friese Fiets APK. Want elke fiets die in orde was kreeg een sticker Fiets Oké.

De fietsen van de leerlingen worden gratis gekeurd volgens de keuringslijst van Veilig Verkeer Nederland. De leerlingen ontvangen een sticker en een leuke gadget wanneer hun fiets goedgekeurd is.  Wanneer tijdens de keuring blijkt dat de fiets niet veilig is, dan ontvangen de leerlingen de checklijst retour met de geconstateerde gebreken hierop vermeld. Ouders kunnen er dan alsnog voor zorgen dat de fiets in orde wordt gemaakt.

Van de gemeente Dantumadiel waren aanwezig wethouder Roelof Bos en Leffart van der Bij, ambtenaar voor verkeerszaken.

Foto: Nanne Nicolai

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button