HoofdnieuwsRegionaal

Friese naamborden op stations Feanwâlden, De Westereen en Dronryp

VEENWOUDEN – De stations van Veenwouden, Zwaagwesteinde en Dronrijp gebruiken vanaf vandaag de officiële Friestalige naamborden. Prorail heeft ervoor gezorgd dat de officiële Friese plaatsnamen, in plaats van Veenwouden, Zwaagwesteinde en Dronrijp, op de borden staan. Dit sluit aan bij de wens van gedeputeerde Johannes Kramer, die dit eerder aan de orde stelde.

Hiermee komt aan de mogelijke verwarring bij de reizigers een eind. Het gebruik van de officiële benaming is van belang omdat herkenning en een vast beeld bijdragen aan een aangename en voorspelbare reis, zo zegt Prorail. Daarom begon de spoorbeheerder al vroeg dit jaar samen met NS en Arriva met de nodige voorbereidingen.

Met alleen het wijzigen van de naamborden is de klus namelijk nog niet geklaard. Alle bestanden, tekeningen en besturingssystemen moesten worden gewijzigd. Dit geldt ook voor de reisinformatiesystemen, zoals de reisplanner van NS en Arriva. Dat de namen in deze periode zijn gewijzigd heeft te maken met de nieuwe dienstregeling die per 13 december 2015 in werking trad.

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button