HoofdnieuwsRegionaalSport

Friese titels voor acroteams WSBF

URETERP – In Ureterp werden gisteren de Friese Kampioenschappen acrogym gehouden voor de nivo’s  D en E deze wedstrijd was tevens bepalend voor doorstroming naar de Districtswedstrijd die op 29 maart a.s plaats zal vinden te Veenwouden. WSBF mocht met maar liefst 19 teams deelnemen aan het FK. De supporters van WSBF waren weer in grote getale aanwezig op de tribune om de teams uit Surhuisterveen te ondersteunen.Voor een aantal categorieën is er geen doorstroming naar de landelijke wedstrijden omdat hier geen aanbod is vanuit de KNGU. Dit gaat om de instap en de E plus. Deze categorieën worden alleen  binnen Friesland aangeboden vanwege het groot aantal deelnemers binnen het acrogym.

Een Friese titel werd behaald door het trio E , Sanne van der Ploeg, Sanne Schievink en Ryanne Oostra . Zij moesten als eerste team aantreden op de wedstrijdvloer in hun categorie. De score die dit succesvolle team wist te behalen was meteen voldoende voor het goud. Het D trio Lotte van Sluijs, Tjitske Visser en Inge Stienstra behaalden een zilveren medaille en brons was voor het trio Jelline Bergsma, Hillie van der Veen en Hannah Westhof. Het trio Sieta van der Veer, Jelly Frankes en Elina Sipma kwamen door een tijdsfout niet in aanmerking voor een plek op het erepodium. Of hun 6de plaats voldoende is voor doorstroming naar de Districtswedstrijd zal in de loop van de week bekend worden gemaakt door de productgroep acrogym Friesland.

Bij de E duo’s was er een verdienstelijke tweede plek voor het duo  Lyonne van der Veen en Irna van der Heide . In dezelfde categorie mochten Petra de Vries en Yara de Jong het podium betreden om een bronzen medaille in ontvangst te nemen. Bij de duo’s in deze lijn werd het team Jildou Kooistra en Femke Pander 5de en Roos Drost en Jitta Pietersma behaalden hier een 6de plaats. Bij de pupillen werd het trio Chaluna van der Elst, Marije Dolsma en Feline van der Veer , ondanks een tijdsfout toch nog 5de in een zwaar deelnemersveld.

Ook bij de D duo’s liet WSBF van zich spreken.Goud was er  voor het D duo Hielkje Meijer en Annieck Wiersema. Een prachtie 4de plek en tevens een medaille was er voor het duo Jantina de Vries en Christina Bruinsma. Bij de E plus duo’s mocht het duo Kimberley Hoexum en Silke Dijkstra het zilver in ontvangst nemen. Op korte termijn zal bekend worden welke teams door mogen stromen naar de Districtswedstrijd op 29 maart a.s

 

 

 

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button