HoofdnieuwsRegionaalSport

Friese titels voor SVK Kollumerzwaag

SNEEK – Tijdens het Fries kampioenschap in Sneek deden voor SVK drie springteams mee. In  het ochtendprogramma kwam het jeugd C team in actie. Dit team bestaat uit: Jessica Steendam, Chantal Hietkamp, Femke Damstra, Marije Heidstra, Tirza de Graaf, Aryana Veenstra en Sjanine Westerhof. Ze sprongen erg netjes, een jong team die voor het eerst uitkwamen in de Jeugd C. Dit deden ze fantastisch, ze mochten maar liefst drie keer de hoogste tree van het podium beklimmen. Een Friese titel op trampoline, trampoline pegasus en plank kast. Op tumbling behaalden ze een vijfde plaats.

In de middag was het de beurt aan de B teams. De junioren en senioren van SVK. De junioren hadden pech, een ziek teamgenootje kon niet meedoen waardoor er sprongen door andere turnsters over genomen moesten worden. Dit heeft het team goed opgepakt, ze werden 3e op trampoline en tumbling. Op trampoline pegasus 4e. Vorig jaar nog uitkomend in de jeugd C en nu gepromoveerd naar de junioren B. Het debuterende team bestaat uit: Angela Feenstra, Maria van Bussel, Anna Nelia Bijker, Hester Hiemstra, Lieke Klaver, Marieke Speelman en Nynke Postma.

Het senioren team mocht beginnen op tumbling, de moeilijkheidswaarde werd met 2,5 punt opgeschroefd. De tumbling sprongen werden knap uitgevoerd, er moet de komende maanden nog worden gewerkt aan de afwerking. In februari komt dit team in de A lijn uit op het NK. Ze behaalden zaterdag een 2e plaats. De overige onderdelen werden uitgevoerd in de B lijn. Met twee Friese titels en een bronzen plak mag het senioren team met een tevreden gevoel terug kijken op het FK. Op trampoline en trampoline pegasus waren ze de beste en op plank pegasus werd een 3e plaats behaald. Het team bestaat uit: Alissa Westerhof, Tineke Postma, Janne Faber, Sylke Broersma, Sjoerdje Janna Venema, Fokje Postma, Wytske vd Veen, Janet vd Veer (Hercules Harkema), Laura Evers, Petra Anna Storm en  Margreet Oevering.

Eigen Foto’s

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button