112HoofdnieuwsRegionaal

Friezen gewond bij aanrijding A1 Muiden ( update )

MUIDEN –  Zaterdagmiddag zijn er drie touringcars  met elkaar in botsing gekomen op de A1 bij Muiden. Een van de  touringcars die bij het ongeval betrokken was  is van Veenstra Reizen uit Buitenpost en De Jong Tours uit Damwoude.

De 360 medewerkers van  De Friese Wouden zijn betrokken geraakt bij het busongeluk op de A1 bij Muiden, ze waren met familieleden waren in zes bussen onderweg naar Scheveningen in verband met een uitje van de personeelsvereniging. Van de zes bussen zijn er drie bussen met inzittenden bij het ongeluk betrokken geraakt. Er zijn voor zover bekend 34 gewonden, vier daarvan zijn vervoerd naar het AMC ziekenhuis in Amsterdam. Elf naar het UMCU in Utrecht. Over de aard van de verwondingen is vooralsnog niks bekend. Opvang voor overige medewerkers is geregeld. Zij zijn nu onderweg met nieuwe bussen naar een opvangplaats in Weesp waar ook slachtofferhulp aanwezig zal zijn. Zij zullen zo spoedig mogelijk terugkomen naar Friesland.De mensen die niet gewond zijn , komen de komende uren terug naar Friesland. Er zijn inmiddels drie bussen onderweg; 1 naar Heerenveen, 1 naar Drachten en 1 naar Burgum.

 

 

Politiebericht :

Zaterdagmiddag omstreeks 12.30 uur raakten op de A1 in de richting van Amsterdam ter hoogte van Muiden drie bussen bij een kop-staart botsing betrokken. Meer dan 30 personen raakten bij het ongeval gewond.

Gewonden

Door nog onbekende oorzaak moesten de bussen afremmen en kwamen daarbij met elkaar in botsing. De drie bussen maakten onderdeel uit van een gezelschap van 300 personen in zes bussen. Bij de aanrijding raakten 25 personen gewond. Ambulances, Brandweer, GGD en Marechaussee rukten massaal uit. Alle gewonden zijn naar ziekenhuizen in de omgeving vervoerd. Ook de traumahelikopter kwam ter plaatse.

Opvanglocatie

De inzittenden van de bussen werden na het ongeluk naar de oude Kazerne van de gemeente Muiden gebracht waar zij door de GGD en Slachtofferhulp opgevangen werden. Daar aangekomen raakte nog een tiental personen onwel. Ook deze personen zijn naar ziekenhuizen in de omgeving gebracht.

Verkeersinfarct

Ten gevolge van de aanrijding en kijkers op de andere rijbaan ontstonden van en naar Amsterdam kilometerslange files. Motoragenten en verkeersspecialisten stelden het verkeerscirculatieplan in werking. Rijkswaterstaat heeft de rijbaan van het ongeluk schoongemaakt en even na 16.30 uur vrijgegeven.

Onderzoek

Specialisten van de dienst Verkeersongevallenanalyse doen uitgebreid onderzoek naar de toedracht van het ongeluk.

Foto’s Twitter

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button